[]

Binance Hacklenir Mi?

Var mı böyle bi olasılık sizce?

200-300k para tutanlar var. Napıyorlar, sitelere mi bölüyorlar?


 
hepsi riske dahil. içinde içinde.


  • binder dandet  (07.01.18 23:21:44) 
Soruma cevap arıyorum. Geyiği özelden yapabiliriz isteyenlerle, pek de güzel yaparız.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (07.01.18 23:57:50) 
hacklenmemesi için hiçbir sebep yok. hiçbir site için "hacklenmez" denemez, bu risk her zaman her site için var. asıl problem niye hacklensindir?

mesela kim neden ahmet.com'u hackler? istese hackleyebilir ama muhtemelen kimse hacklemez çünkü umrunda değildir kimsenin. binance ise herkesin gözünün üzerinde olduğu bir site. yeri gelir nsa bile hacklemeye çalışabilir, kripto para sektörüne darbe indirmiş olmak için.

kripto paraların en büyük sorunu da bu zaten, güvenlik açısından yetkin kişilerin güvencesi altında değil. güvence altında olanlar bile hackleniyorken bu sitelerin hacklenmemesi için bir sebep yok.
  • Bruce  (08.01.18 00:04:37 ~ 00:19:45) 
bence asıl güvenlik açığı kullanıcı tarafında. 2step verification aktif olsun.

binance için ise her site gibi onların da hack riski var. coinbase gibi cold store da tutmuyorlar. uzun vadeli para tutulacaksa trading sitesinde tutmanın anlamı yok. offline wallet a çekmek gerek. ama sürekli işlem yapılıyorsa güvenmekten başka çare yok. bu güne kadar da bir hack yaşamamaları ne kadar güveli olduğu hakkında bilgi vermiyor.
  • sttc  (08.01.18 00:09:10) 
iphone'un kilidinin bile kırılabildiği bir dünyada, evet hacklenebilir.


  • Delay Fuze  (08.01.18 00:29:50 ~ 00:30:00) 
Binance 3 gündür üye olmaya çalışıyorum ama beceremedim kapalı diyor başka bir yolu varmi?ayrıca yukarıdaki arkadaşa katılıyorum offline valet çekmek gerekir


  • jackies  (08.01.18 01:07:06) 
Her sitenin güvenlik açığı olabilir veya içerden birileri kasıtlı olarak açık yaratabilir. Geçmişte Mt. Gox örneği var. Dolayısıyla teoride evet hack edilebilir ancak şu an en fazla yapılabilen DDoS saldırıları ile geçici olarak erişim kesintisi. Bitfinex'te bu oldu ama Binance'de bu tarz bir olay duymadım henüz.

Çok ciddi parası olanlar donanım cüzdanları tercih ediyor. İnternet erişimine kapalı olduğundan tam güvenlik sağlanıyor. Ledger wallet bunun bir örneği. Farklı borsalara bölen de var.

Bu arada Binance geçici olarak üyelikleri kapattı çünkü aşırı talep oluştu son zamanlarda. Ne zaman yeni üye alırlar net birşey yok.
  • Lethe  (08.01.18 10:07:06 ~ 10:10:09) 
Yahu tabii hacklenebilir, hatta çok yüksek ihtimal. Bunlar birkaç girişimcinin heves edip başlattığı ortamlar, siber güvenlik adına dandik bi SSL sertifikası dışında hiç bir şeyleri yok. Güvenlik üzerine çalışıyorum, bir tane bitcoin borsasının gelip de proje yapalım dediğini hatırlamıyorum. Çok büyük riskler mevcut, iki gün sonra patır patır patlatacaklar Mt Gox gibi. Geçici olarak üyelikleri kapatmaları da scalability'den anlamadıklarını gösteriyor zaten, bu boyutta bir işi yürütecek adamlar değiller. Beklediklerinin çok üzerinde talep oluştu. Sen market açsan, içerisi çok kalabalık olsa kapıları mı kapatırsın, yoksa yandaki dükkanı mı satın alırsın? Adamlar kapıları kapatıyor çünkü yönetemiyorlar.

2FA başta olmak üzere tüm authentication algoritmalarının bir çok arka kapısı mevcut. Bir Türk bitcoin forumunda da 2fa kullanan bir borsadaki bazı account'ların patlatıldığını okudum, mümkün yani. Turkcell bayisine gidip sim kartımı kaybettim deyip aynısının yenisini çıkarabiliyorsun, tanıdığın varsa kimliğe de gerek kalmıyor. Çok dikkatli olmak lazım, bir hayale oynuyorsunuz.
  • roket adam  (08.01.18 17:55:26 ~ 17:57:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.