[]

genetik mühendisliği

kuzenim bu sene sınava girecek ve bu bölümü okumak istedğini söyledi. ancak googleda aratınca böyle bir bölüm olmadığı görülüyor. isim olarak benzeyen bölümler çıkıyor. sizce kuzenim ne istediğini bilmiyor mu? yoksa ismi kısaltarak geçiştirmek mi istiyor?
ek soru:
sizce bu bölüm okumaya değer mi?


 
moleküler biyoloji ve genetik veya biyogenetik mühendisliği olabilir.


  • theseachange  (07.01.18 17:35:56) 
Türkiye'de okumasın. Moleküler biyoloji ve genetik diye bir bölüm var. Ben liseden 2011'de mezun oldum. O zaman geleceğin mesleği diyorlardı. Hala geleceğin mesleği diyorlar ama o gelecek Türkiye'ye henüz tam olarak gelmedi. Aziz Sancar doğrudan bu alanla ilişkili çalışmaları sayesinde Nobel aldı. Türkiye'de yaşasaydı freelance çevirmen falan olurdu.


  • dissendium  (07.01.18 17:46:00) 
biyomühendislik de aynı amaca yönelik bölümdür. biraz farklılıklar var ama yüksek lisans ve doktorasını genetik ağırlıklı yapabilir.

ama bana kalırsa okumasın. çünkü bu ülkenin daha fazla ilahiyatcıya ve imama ihtiyacı var.
  • false pretension  (07.01.18 17:56:58 ~ 17:57:31) 
@dissendium
türkiyeden başka bir yerde okuması imkansız görünüyor şu an. ama eğer bu konuda bildiği burs falan filan varsa bilmiyorum ayrıntılı bir şekilde konuşmadık.

  • uyusam iyi olur  (07.01.18 18:11:24) 
Bundan bir bucuk sene once 2100 liraya bir universitede arastirma gorevlisi olarak calisirken bir arkadasim vardi bogazici mezunu. Benim okulum da iyiyidi ama bir bogazici degildi. Arkadasa senin ne isin var burda dedigimde bir labda calissam bu maasi alamayacagim bile belki cevabini vermisti. Cok caliskan basarili biz kizcagizdi ama evli oldugu icin buraya mahkumdu. Simdi ben cok daha iyi sartlar altinda baska bir yerde calisiyorum o da doktorada daha baska alanlara yoneliyor. Mutlu olacagi bolumu okusun ama cevremden duydugum bu alanda is imkaninin az maaslarin dusuk oldugu yonunde.


  • cilekli pasta  (07.01.18 18:51:03) 
2005 mezunu genetikçiyim.
ağırlıklı olarak fen fakütesi bünyesinde "Moleküler biyoloji ve genetik" bizim bölüm
birkaç yerde mühendislik fakültesinde.
biyogenetik mühendisliği diye bölüm tr'de duymadım
biyokimya var (sadece egede)
biyomedikal mühendislik var.
bu bölüm artık tr'de okunacak bölüm değil. zonguldakta balıkesirde bilmem nerede açtılar içine de sıçtılar eğitimin. bir tane confocal mikroskop görmeden bir tane PCR koşturmadan (agoroz tankı yok lablarda!) bir denek hayvan ellemeden mezun oluyorlar.

koç bile bilkent bile (bilkent mezunuyum) eskisi gibi değil. çünkü para isteyen, ufuk isteyen bir bölüm
bugün bilkentten post-doc bir arkadaşımla konuştuk tam bu konuyu
ne hocalarda iştiyak kaldı ne öğrencilerde kapasite.

yurtdışında okuyamayacak kapasitede bir öğrenci ise (biz y.dışına okuyabilecek kapasite öğrenciler olarak okuduk bu bölümü yurtdışında da çalıştık... idealler idealler) bu ülkede iş yapabilecek bölümler okusun.
  • niye ama  (07.01.18 19:08:31) 
ekleme
idealist, zeki, yetenekli öğrenci okusun. (yurtdışında yapabilecek kapasitede ise) hadi yine neyse.
ama bu bölümün temel olarak mühendislik değil bilim olduğunun ayrımında olmayan öğrenci ise- ki öyle gibi. daha pratik bölümlere baksın.
  • niye ama  (07.01.18 19:15:24) 
Bölüm okumaya değer ama mezun olduktan sonra turkiyede kalirsa is yok. Cok bilim aşığı biri değilse, kisa yoldan parami kazanayim onume bakayim diyorsa tıp haric biyoloji ile ilgili hicbir bölümün onunden gecmesin.


  • passive aggressive  (07.01.18 21:36:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.