[]

telefonun imei numarasını silmesi

dün başıma böyle bir şey geldi.

telefonumun şarjı bitti. açtığımda şebeke yoktu. samgung, türk telekom ve btk ile saatlerce konuştum. btk sorunun kopyalanma olmadığını,, yazılımsal bir sorun olabileceğini söyledi.

telefon kendini niye siler? bu durumda benim yapabileceğim bir şey var mı? ve telefonum geri gelir mi?

model: samsung note3 neo

 
çok ilginç ilk defa böyle bişey duyuyorum.
root rom işleriyle ilgiliyseniz eskiden bazı dandik romlar yapardı imei silmeyi.
hard reset(teli kapatıp basılı tutularak yapılan bıdı) ya da odin üzerinden tekrar yazılım flashlayı deneyebilirsiniz. büyük ihtimal çözmez ama denemek lazım.

hard reset o anki halini sıfırlar. stock rom flashlamak sonra resetlemek eksikleri giderme bakımından daha sağlam.
  • aşksız prens  (07.01.18 18:38:39) 
hiç ilgili değilim o tür işlemlerle. ama hard reset sırasında bir hata oluşursa telefon bir daha açılmayabiliyormuş öyle okudum bir yerde. resmen çok saçma bir durumun içindeyim.


  • poison pill  (07.01.18 18:40:13) 
hard reset sırasında bi sorun oluşursa stock rom flashlaman gerekebilir. recoveryi de sıfırdan kurar bu işlem. yani wipe data yaptığın arayüzü.

stock rom flashlarken bi sorun olursa(usb çıkar, elektrik kesilirse vb.) telefonun soft brick olur. o zaman açılmaz işte. açılması için stock romu tekrar flashlaman gerekir.

kısacası donanımsal hata yoksa bi samsungu açılmaz hale getirmek pek kolay değil. yine de risk senin. kendi imeisini silen bi telefon var karşımızda. ayrıca geçmiş olsun.
  • aşksız prens  (07.01.18 19:03:43 ~ 19:04:40) 
ben root falan uğraşırken yapmıştım aynı şeyi.

normalde böyle bilgiler ayrı bir partisyonda dosyalarda saklanıyor. hatta bu işlerden önce mutlaka yedekleyin derlerdi. o açıdan geri dönüş var mı bilmiyorum.

imei atılabiliyorsa orjinalini attır :)
  • passion rules the game  (07.01.18 19:49:29) 
aşksız prens, o kadar çok bilmediğim terim var ki çok zorlandım iki saattir neymiş diye araştırıyorum. yarın bi aldığım yere götürücem. yine de kendimi de denemekten alamıyorum. çok denemek istiyorum. cesaretlenmem lazım !!!!!!!!! peki asıl soru, bunları yaparsam imei'nin geri gelme olasılığı nedir?


  • poison pill  (07.01.18 20:32:25) 
özür dilerim root rom anlayınca ordan yürüdüm. ihtimal çok düşük. mantıklı bi çözüm değil aslında. bakarsın olur kafası sadece.


  • aşksız prens  (07.01.18 21:41:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.