[]

korelilerin falan taktigi maske

hani bu uzak dogulular gundelik hayatta bir maske takiyor, siyah oluyor genelde, burnu dudaklari ceneyi kapatiyor, doktorlarin taktigi maskenin kumas olani...
orada da buradaki gibi hava kirliligi mevcut, biz de nedense kimse sallamiyor ama aslinda durum kotu. ben de ankara'da bu maskelerden bulsam alsam, ozellikle aksamlari sehir merkezinde yurumem gerektiginde egsoz, komur, tozdan kendimi korusam diyorum, nerede bulurum acaba? bir de cevrenizde sehirdeki acik havadaki hava kirliligine karsi onlem alan var mi?
edit bir de goruntusunu paylasayim da tam anlasilsin.

www.lelong.com.my

 
o maskenin hava kirliliğine bir faydası yok aslında. bir miktar tozu bir miktar da havadaki virüsleri tutsun diye takıyorlar. alışkanlık gibi.

ama uzakdoğuda güzel bir uygulama var. tüm eczanelerde hava sterilizasyon cihazları sürekli çalışıyor. adamlar buraya sürekli hasta insan geliyor. birbirlerine bulaşmasın dyerek böyle bir önlem almışlar.
  • orpheus  (07.01.18 16:32:21) 
Valla japonlar o maskeyi moda olsun diye takiyor genelde. Ya da hastalarsa takiyolar.


  • kuehles blondes  (07.01.18 19:00:53) 
sorunuza tam olarak yanıt değil ama japonlar genelde beyaz olanından takıyor.
sebepleriyse,
- hastayım, etrafa bulaştırmayayım.
- etrafta hasta olabilir, aman bulaşmasın.
- bahar aylarıysa bahar nezlem var. (japonlarda yaygın)
- hava soğuk.
- kadınım, makyaj yapmaya üşeniyorum, yapmasam da olmaz.
- alışkanlık olmuş.
- tipsizim bari maskeyle kurtarayım.

şimdiye kadar hava kirliliğinden çekinip maske takanına rastlamadım. onun için daha gelişmiş maske kullanmak gerek diye biliyorum.
  • anonim yazar  (08.01.18 15:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.