[]

Bu ingilizce sorulari doru mu?

I couldn't see the doctor because I didn't have ....
a - any free time
b - a cancellation
c - her money
d - some appointments


what languages ... your father speak?
a - many
b - does
c - can
d - much

Bu sorulari paylasan kaynak 1. soruya d, ikinci soruyoa da c demis.
1. soru "any free time" 2 soru da does olmauyor mu? Gramerim olmadigi icin kesinlikle yanlis diyemiyorum ama bana yanlis geldi bunlar.
Edit: bu sorularda tek bir dogru cevap secilebiliyor, o yuzdeen==n 2. soru da kafama takildi.
edit:
im ... countries, people speak English.
most
some
an
any

buna da "most" demis ama bana gore "some" olmasi daha uygun mesela.

 
Ikinci soru b de olabilir c de, iki yaniti var. Kaynak nedir? Lutfen Hasmet Hacioglu gibi bir Turk kaynaktan calisiyorum deme.


  • Traveller  (07.01.18 01:23:07) 
Bu sorularda tek bir dogru cevap var, format boyle. 2. soruda b neden olmuyor da c oluyor diye takildi kafama. Ikisini birden secemiyorsak ben b derdim.

Bahsettigin kisiyi tanimiyorum da bu cevaplari kim isaretledi bilmiyorum, internetten buldum. Prensip olarak turkce kaynaktan ingilizce calismam zaten de bu spesifik bir sinav icin.
  • stavro  (07.01.18 01:25:43 ~ 01:26:49) 
Birinci sorunun tek mantıklı cevabı a, ikinci de b olmalı gibi geliyor.

i didn't have some appointments baya baya yanlış hatta, kaynağınızın cevapları hatalı.
  • kobuzchu kiz  (07.01.18 01:29:07 ~ 01:29:51) 
olumsuz cümlelerde some sıfat olarak kullanılmaz, kullanılacaksa bile bu şekilde olmaz. 1. sorunun cevabı d olamaz hiçbir şekilde, yapısal olarak uydurulacak olsa bile anlam olarak karşılamıyor.


  • Bruce  (07.01.18 01:32:01) 
bence sen başka bir şeyin cevap anahtarına bakıyorsun ya da paylaşan kişi yanlış cevapları paylaşmış. cevapların alayı saçma.


  • der meister  (07.01.18 01:33:27) 
Cevap anahtari falan da yok, direkt ustune isaretlemis adam. Hani benim yanlis bakma ihtimalim de yok. Birkac tane daha yanlis cevap gordum ama bulamadim simdi.


  • stavro  (07.01.18 01:38:08 ~ 01:40:03) 
sorular felaket saçma takma kafana geç gitsin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.01.18 01:45:42) 
Yanlislik oldugu konusunda yanilamisim gorunuse gore. O halde bunlarin cevaplarini gormezden gelip soru ornegi olarak dikkate aliyorum.
Gramer sorularindan hep nefret etmisimdir. Al karsina canli interview yap benle ama gramer sorma arkadas..

  • stavro  (07.01.18 02:01:27) 
soru örneği olarak da alma. sorular da seçenekler de yanıtlar da saçma ve yanlış. boşuna zaman kaybı olur ve yanlış yönlenirsin. başka kaynaktan yürü.


  • tepedeki psychedelic adam  (07.01.18 02:05:44) 
Son soru, edit sorusu, a da olur b de.


  • cedilla  (07.01.18 02:33:19) 
Som soruda a da dogru b de. Dostum neden boyle kaynaklardan calisiyorsunuz. Grammar in Use kitaplari var Betty Azar'in kitaplari var. Yukarida dedigim ornek yalnizca uydurdugum bir isimdi. Demek istedigim duzgun kaynaklardan calisin. A2 seviyesinde Ingilizce bilen herkes kendini Ingilizce biliyor saniyor. Duyuruda dahi bunun gibi binlerce ornek var.


  • Traveller  (07.01.18 12:24:48) 
Tek bir dogru secenegi sordugi icin some olmali bence son soruda. Dunya'da cogu ulke ingilizce konusuyor olsaydi most dogru cevap olabilirdi diye dusunuoyrum. Gramer olarak bilmem de bu soruda tek bir dogru varsa cevap some olmali bnaa gore.

@traveller
ingilizce calismiyorum, sinav icerigine bakiyorum su anda. Amacim sinavda ne var ne yok ogrenmekti.
  • stavro  (07.01.18 17:51:24 ~ 17:51:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.