[]

Yemeğe çıplak elle dokunan satıcılar

kır pideci, çiğköfteci, dönerci, hepsi bir aşamada çıplak elle yemeğe temas ediyor iğrenç buluyor musunuz? ben bir daha gitmiyorum ki yüzde 90 dışarda yiyorum maalesef.

bu arada bahsettiğim direkt hazırlayan değil, garson, tezgahtar vs. çiğköftecide tezgahtar 50 cm önümde dişinden pislik çıkarıp dürüm sarmaya başladı. daha neler neler...


 
Eldiven takıp çıplak elle dokunduğu her yere eldivenle de dokunduktan sonra eldivenin de bir faydası yok.


  • acetaminophen  (07.01.18 00:34:04) 
bir karikatür vardı umut sarıkayanın pilavcıyla ilgili kesin buna tükürüyorsun terini atıyorsundur ama tadı çok güzel falan bulan olursa tam bu soruya denk bir cevap olur.

edit: hahah buldum galeri14.uludagsozluk.com
  • biravekahve  (07.01.18 00:34:58 ~ 00:36:48) 
eskişehir'de kalburüstü bir dönerciye gidiyorum epeydir. bir tane garson tezgaha usta tarafından konuulmuş tavuk döneri göbeğiyle kağıdın içine ittirdi, sonra gidip tişörtünü sildi. aynı yerde garsonlar temizlik bezleriyle temizlik yapıp gelip çıplak elle ekmekleri müşteriye servis ediyor. erzurum'da garson çamur içindeki yere düşen ekmeği alıp yerine geri koydu, biri tepsideki pidelere salyası aktığı halde devam etti yine eskişehir'de aynı yerde adam aldığı ekmek aralarının içine elini sokuyordu... yahu para vererek yemek yiyorsun neden yemek isteyesin ki bu pislikleri?


  • ya ben lan neyse  (07.01.18 00:38:00) 
Oluyu fazla yikarsan ya osurur ya sicar derler cok kasmamak lazim.


  • allah yazdiysa bozsun  (07.01.18 00:39:27) 
Ben düşünmemeye çalışıyorum açıkçası çünkü bu işin sonu yok yani. Ya dışarıda hiç yemeyeceksin ya da gözünü bazı şeylere kapatacaksın. Ha bi iğrençliğini gördüğüm yere de tekrar gitmem tabii ki ancak göz görmeyince gönül katlanıyor diyelim :)

Bir de bir miktar pisliğin bağışıklı sistemini güçlendirmeye yaradığını biliyoruz. Özellikle de çocuklarda. O yüzden faydaları da var yani assdfsdf.
  • inawen  (07.01.18 01:53:36) 
Dışarıda yediğiniz yemeklerin hepsi maalesef öyle. 3 saniye kurali denen şey her yerde var. Hatta bu 20 saniye kuralına kadar uzuyor. Bununla alakalı şaka da waiting filminde vardı.

Arkadaşım su doğuş grubunun fırençayzing her yerde olan adını unuttum su an, lokantasında çalışıyordu bi ara. Burası kalburüstü bir yer, burası bile leş gibi Sakın dışarıdan yemek yemeyin diyordu.

He yiyor muyum at gibi yiyorum. Ama pis olduğunu bile bile yiyorum.

Ayrıca karikatür +1
  • jackyr  (07.01.18 02:09:16) 
Dışarıda temizdir kesin dediğim sokak satıcısı ve büfe kesinlikle yok. Cafelerde çok aç değilsem yemek yemem genelde. Restoranda el mahkum. Seçip gitmişim zaten. Olduğu kadar.

Bunun bir de eldivenli versiyonu var. O da çok iyi. Hani gıda hijyeni değil, Kendi hijyenini düşünüyor ya da kafa pek çalışmıyor olanlar hani işte. Elde eldiven var ama parayı da o elle uzatıyor, kendini de o eldivenli el ile kaşıyor, gıdayı da o el ile hazırlıyor. Sıkıntını anlıyorum. Göz görmeyince gönül katlanıyor.
  • nawar  (07.01.18 04:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.