[]

aynaya baskı

ayna ama hafif karartılmış bir aynaya aşadaki linkteki gibi bir baskı yaptırtmak mümkün müdür? baskı için baya baya yüksek çözünürlüklü olması lazım heralde.
www.mudo.com.tr

izmirde nerede yaptırılır? kaça patlar?

hem anlamlı olan hem de estetik duracak harita öneriniz var mı? modern dönem değil de eski olsa daha iyi.

bir arşiv taraması yapıp yüksek çözünürlüklü indirilebilen harita arşivi bileniniz var mı? çook eskilerden hatırladığım bir üniversitenin harita arşivi vardı, online ve yabancı bir üniversitenin. içinde ne ararsan vardı, savaş cephesi haritalarından antik dönemlere, piri reisten modern dönemlere. keşke bi bilen olsa.

 
hocam selamlar, bunu serigrafi olduğunu düşünüyorum.

serigrafi de az adet için pahalıdır.

şöyleki adam öncelikle bunun kalıbını hazırlayacak ışık masasıyla sanayi ipeği ile, atıyorum 1 birim baskı parası alacakken senden en az 15 20 birim kalıp parası isteyecektir.


ayrıca ikinci sorun da şu. adam normal cama baskı yapıp, sonra baskı yaptığı tarafın üstüne mi acaba aynalama işlemi yaptı? yoksa ön yüzden aynaya mı bastı?
  • killerbee  (06.01.18 23:03:35 ~ 23:07:08) 
peki bir birim baskı parası ne kadardır mesela?


  • halanne  (06.01.18 23:07:31) 
şöyle bir yerden arayıp gösterip ölçüleri verip sorman lazım
www.eforserigrafi.com (google dan buldum bilmiyorum bunları)

ikincisi yapacak adamın da estetik bir obje olduğu için güzel yapması lazım.

sanayi ipeği'nin de ekran çözünürlükleri gibi çözünürlükleri var, bu çözünürlük artınca kalite artıyor falan.

yani adamın uygun ipek kullanması lazım(gözleri çok sık )

www.candasipek.com


hocam bu işlerde(el işleri falan eğer yetenekliysen) sen de yapabilirsin, eskiden sır gibi saklanan şeyler şimdi youtube da mevcut.

kalıp çekmek için bir adet cam masa altına, 6 7 tane florasan lamba ve bunların kimyasalları yeterli.

sistem şöyle oluyor, siyah olarak bu basacağın objeyi şeffaf aydınger kağıdına yazdırıyorsun.

sonra ipeği bir tahta çıtaya gerip, gerekli kimyasalı hazırlayıp üstüne güzelce sürüyorsun, sonra cam ışık masasının üstüne, şeffaf basacağın objenin kağıdını koyup, üzerine bir plaka ile ağırlık koyup, atıyorum gereken süre kadar ışık masasını açıp bekliyorsun.

daha sonra da yıkanıyor, yıkadığında kağıttaki siyah yerle kalıp üzerinde boş olarak çıkyıor.

her renk için de 1 kalıp yapman gerekiyor.

zor mu? değil.
  • killerbee  (06.01.18 23:16:07 ~ 23:20:22) 
hocam biz kendi mobilyamızı kendimiz yapıyoruz. zor mu değil. ama malzemesini bulunca.

bunun malzemesini ve bilale anlatır gibi anlatanını bulursak yaparız tabi ki. sadece cam masa işi sakatmış :/
  • halanne  (06.01.18 23:42:24) 
Bu boyutta renklisini yapmak masraflı olacaktır bir de sonuç tatmin etmeyebilir. Ekipmanı olsa bile renk renk olacağı için kalıbı tutan aparat olmadan denk getirmek zor olacak. Serigrafi otomatik değilse elle yapması izlemesi kadar kolay değil. Doğru ipek numarasında, doğru pozlamayı yapıp yıkamak, istenen detayı vermiyorsa tekrar baştan temizle et. Bence serigraficilerden fiyat alın önce, duruma göre youtube'da falan izleyip kendinizin yapıp yapamayacağına karar verin.


  • reactionic  (06.01.18 23:54:30) 
ben de kendi insanımı yapıcam da, malzeme bulamadım henüz.

aç youtube'dan izle.
  • killerbee  (07.01.18 00:15:44 ~ 00:15:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.