[]

Arduino-robotik kodlama Youtube kanalı isim önerisi

Kıymetli atinalılar,

bir süredir gömülü yazılım işleri yapıyorum. çevremde bu işleri yapan arkadaşlarla sürekli birbirimizi gaza getirmekten, düzenli aralıklarla filanca da yurtdışına gitmiş, türkçe kaynak yok, eğitim sistemi çok rererö, aslında bor var da çıkarttırmıyorlar geyiklerinden çok sıkıldık:):)

gençleri daha doğrusu çocukları gömülü yazılım v.s konularında erken yaşta zehirlemek üzere bir eğitim/kendin yap kanalı açmaya karar verdik. ilk aşamada hedef kitlemiz ortaöğretim, lise arası gençler. kısaca eline havya aldığında sağı solu yakmayacak, prizde unutmayacak, 220v hatta tornavida sokmamayı akıl edecek yaş grubu. bunlar için bir hevesle alıp yığdığımız hazır geliştirme kartları üzerinden eğitim/kendin yap videoları hazırlayacağız. direk bakarak aynısını yapmaları üzerine değil de, kendi yaratıcılıklarını katabilecekleri arduino, orange, onion v.s gibi farklı platformları da deneyebilecekleri şeyler olsun istiyoruz. bunlar için, özellikle arduino için zaten bir sürü kanal var ama bizim hedef kitlemiz biraz daha küçük yaş grubu olduğu için daha temel, daha onların ilgisini çekecek bir anlatım dili ve uygulamalar düşünüyoruz. bu konu da pedagog ve öğrenme teknikleri üzerine profesyonellerden de destek alacağız içerik hazırlarken. sizden istediğimiz ise hedef kitleyi de göz önünde bulundurarak ilgi çekici, kolay akılda kalacak eğlenceli bir isim bulma konusunda birazcık yardım. duyuru biraz uzun oldu ama... önerilerinizi bekliyoruz.

 
Kendin Yap


  • simderun  (06.01.18 22:32:41) 
Robocode


  • allegrezi  (06.01.18 23:04:11) 
kodumu oturturum


  • sarper361  (07.01.18 12:42:44) 
  • lancelot du lac  (16.01.18 22:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.