[]

bir 'taciz' iddiasını kanıtlamak?

bu çirkin olay bir imam hatip lisesinde geçiyor ve ne yapabiliriz diye düşündük, bu iğrençliğe sessiz kalmak istemedik.

bu lisede çalışan bazı öğretmenler, bizim bir öğretmen tanıdığımızın arkadaşları, kendisine anlatıyorlar. siyasal bağlantıları olup aynı zamanda öğretmen olan bir şahsın kıza cinsel tacizde bulunduğuna dair bir anlatı. daha sonra kızın babası olayı karakola taşıyor, şikayetçi oluyor fakat tacizci öğretmenle babası konuşup şikayetin geri alınması sağlanıyor. çünkü tacizci öğretmenin arkası siyasal anlamda güçlü.

sonuç olarak iş resmiyete dökülmüş fakat geri çekilmiş. okuldaki öğrencilerin de bundan kesinlikle haberi yok. üstü örtülmüş olabilir.

dediğim gibi, kesin bir olay değil biz de sadece bunu öğretmenlerden duyduk. ve eğer gerçekse bir genç kızın hayatı mahvolacak, bir şerefsiz serbestçe belki de başka genç kızların hayatını mahvedecek. biz bu olayın doğruluğunu nasıl ispat edebiliriz? bize yardımcı olmak, yol göstermek isteyen birileri varsa çok mutlu olurum.

 
ispattan ziyade teyit deyiverin. dedikodu olma olasılığı da yüksek, böyle şeylere önyargı ile yaklaşırsanız sonuçları çok ağır olur. olayın gerçekliğini de öğrenciden başka kimse teyit edemez. öğrenci yaşandı diyorsa ve şikayette bulunursa zaten uygulamada çok büyük ispatlara ihtiyaç duymayacak. ama bu yüzden tehlikeli bir şey, bir sürü öğretmenine kızıp hayatını karartan öğrenci de var.


  • skayas  (06.01.18 22:25:50) 
İki ucu çamurlu değnek. Tacizde kadın beyanı esastır olayına şiddetle karşıyım çünkü bunu bencilce amaçlar uğruna kullanan kadınlar olur ve oluyor da, lise gibi yerlerde de istediği notu alamamak gibi basitçe sebeplerden dolayı bile kızlar taciz iddiasında bulunabilir sırf intikam misali zarar vermek için. Somut kanıt olmadan direkt bu iddiayı beyan almak da insafsızlık olur. Öte yandan bahsettiğiniz gibi sahiden tacizde bulunmuş olabilirler, bu durumda da mağdureyi hiç dinlememek insafsızlık olur. Fakat dediğim gibi kanıt olmadığı sürece sadece iddiaya bakarak ya da arkadaşlarının sözde şahitliğine bakarak böyle bir suçlamada bulunmak çok riskli.

Eğer kamera yoksa ve şahit yoksa iddiayı kanıtlamak da mümkün değil gibi. Çok zor bir şey cidden. Düşünsenize 5 kişilik bir arkadaş ortamında 4 kişi diğer 1 kişiye komplo kuruyor ve bu bunu taciz etti diye yalancı şahitlik yapıyorlar, hiçbir kanıta gerek olmaksızın adam suçsuz yere hapse giriyor. İşte bu kadar basit bir insanın hayatını karartmak, o kadar şahite de gerek yok çünkü kadın beyanı esastır.
  • siyah giyen adam  (06.01.18 22:28:32) 
tacizin niteliği de önemli, fiziksel mi sözlü mü sistematik mi sadece bir defa mı olmuş. yazdığın gibi biz öyle duyduk diyen birinin ispat etmesi mümkün olmayan bir şey ayrıca.


  • dafaisss  (06.01.18 22:49:00) 
Okulun rehber öğretmeni öğrenciyle konuşup kendi yöntemleriyle çocuğu ürkütmeden bilgi alabilir. Direkt soramaz zaten.
Öğrenci böyle bir durumdan bahsetmezse (ya olay gerçek değildir ya da tacizci olduğu iddia edilen öğretmen veliyi tehdit etmiştir ve öğrenci anlatamaz) yapılacak fazla bir şey yok.
Ama öğrenci olayı doğrularsa rehber öğretmen bunu idareye ve idare de savcılığa bildirmek zorunda. Zaten geri alınmış bir şikayet de mevcut. Okul idaresi durumu örtbas edecek olursa da bimer'e yazın şikayetinizi.
 Bu çok ciddi bir iddia o nedenle dikkatli davranmak lazım. Doğruysa üstüne gidilmeli kesinlikle.
  • unlem  (06.01.18 23:03:30) 
teşekkürler hepinize cevaplar için.

bizim karakoldaki bu şikayete ulaşma şansımız yok mu? bu durumda en azından sivil toplum örgütlerine de gidebiliriz.
  • mehmed resad  (06.01.18 23:27:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.