[]

Alttan alarak yanlış mi yapmisim?

Dedelerimden beri oturduğumuz sokagin suyu çıktı. Ana cadde esnafi getirip arabasini buraya cekiyor. Caddeye yakin sokaklae buraya cekiyor. Kendi aracimiza yer bulamiyoruz. Bazen karsi komsunun garaj kapisina birakiyorum. Musaade ediyorlar bana. Yer bosalinca cikariyorim oradan arabayi Yine oraya almistim.

Baktım 2 araclik yer bosalmis. Merdivenlerden inene kadar 4-5 sokak otenin adami gelmis almis benden once.

Sap gibi kaldim yine sokakta. Sinirlendim. Ya arkadas gelip 10 sokak oteden aliyorsunuz biz ugrasip duruyoruz falan dedim. E kardesom benim de ofisim yukarida millet de oraya aliyor.

Dedim ki kardesom sen ofisinde para kazaniyorsin, biz buraya para harciyoruz icab ederse. Git otoparka al o zaman.

Buraya kadar aslında ben sacmalamisim sayilir. Adam da hakli olarak evim ofisim var diye sokagi mi parselleyecegim. Millete cekme buraya mi diyeyim dedi. De o zaman arkadas gelip beni mağdur etme. Sen cekip gece evine gidiyorsin ama benim gidecegim yer bura. Zirt pırt evden inemem sizin yuzinuzden dedim.

Git sen otoparka al o zaman deyince ben hakli veya haksiz geçiyorum, iyice sinirlendim. Napayim simdi arabayi mi alayim dedi. Yav Allahin sokağı ben al diyemem. Alma tabii. Ama burada oturanlari da dusun bundan sonra en azindan dedim.

Hafif hafif karsilikli tonumuz yükselmeye basladi. Çünkü cok gereksiz bir muhabbet gereksiz uzuyor çoğu benden kaynakli olarak.

Ben hafif atarliyken bu sakindi. Baktim komsular, elinde büyüdüğüm insanlar tamam oglum hadi gerek yok bunlara falan diyince dank etti, dedom simdi kavfa falab edecem. Esim, ailem, komsularim aksam aksam gerilecek.

Neyse kardesim ben sana arabani al, gotur falan demedim sen zahmete girme ben girerim senin yerine bak komsularim falan sokakta ayip olmasin millete dedim, alttan aldim. Ayrica sen de haklisin, sana patlamis oldum biraz diyip alttan alınca bu bi anda aşırı atara burundu.

Kardesim, komsum diye konusan adam bi anda Beni mi buldun oglumlu, lan beni ayar etmeli, lan bidi bidi yapma gece gece, sana bir sey demiyorim diyorsun gece gece beni ayar etmeye mi indin lanli konusmaya basladi. Ustume hafif hafif yuruyor.

Simdi cocugum olana kadar değil hakli, haksizken bile bok pusur mevzulardan binlerce kavgaya girmis, sacma sapan bir adamken bu islere tovbe etmis biriyim. Ulkenin, insanlarin hali ortada. Bir park kavgasına cocugumi babasiz birakacak biri degilim diye alttan almalara baslamis biriyim. Allah yukarıda gram tirsmis falan degilim, ama kendimi ispat cabasinda da değilim. Kavga edip ispat edip aksam aksam huzursuz olacağıma, alttan alip evime kazasiz belasiz girmek daha akillica.

Simdi ben huyumu degistiren bir insan olarak tek eksigim alttan almalardan sonra "lan iki tane cakmadim diye boyle yapti. Simdi beni tirstim sandi. Simdi ikinci bir olayda bana laf etmeye cesaret edemeyecek adam sirf gecsnki mdvzudan beni tirsak sanip atarlanacak. Lan gidip arkadaslarina anlatacak manyak beni buldu iki hot dedim hemen geri vites yapti" falab diyecek diye kafamdan atamiyorum. Bu huyumdan da kurtulmak istiyorim.

Bence benim tirsak imaj cizmis olmam esimdeb, ailemden, cocugumdan daha onemli degol. Bunun farkındayım. Ama icfen icte gurur yapma olayindan kurtilamiyorim.

Bakin o kavgaci, apaçi ruhum akademik hayata girince, eğitim seviyem yikseldikce, akademik hayatta meslek sahibi olunca, evlenince, cocuk sahibi olunca kalmadi. O senelerime acıyorum, o varosliguma üzülüyorum. Simdiki hayatimda eski hayatimdaki benle karsilasmak istemezdim. Muhattap olmak istemezsim.

Simdi de oyle insanlar yuzunden harcanacak, bir bıçakla hayatini kaybedecek basitlikte biri olmamaliyim.

Simdi arkadasima anlattim mevzuyu. Yine de bu kadar alttan almasaydin diyor. İyi de adamin su sozu aslinda isin ozeti degil mi: "aksam aksam sokagina bin tane araba park etmis sen geldin beni buldun. Bin arabanin ceremesini bana mi cektiriyorsin. Gelip aksam aksam sorun yaşamak istiyorsan beni mi sectin amk?"

Aslinda adam hakli değil mi ya? İcimi rahatlatmak icin demiyorum. Cidden adam bu park kavgalarinin anlamsizligini atar gider yaparken gayet mantikli aciklamamis mi?

 
haksızsın. eğer bu kadar hassassanız taşının. dededen beri sokakta oturmanız sokağın kendisinde hakkınız olması demek değil. isteyen istediği yere parkeder.


  • prodeq  (06.01.18 22:13:53) 
Altyapı ve şehir planlarını rant yedirme amacıyla değil, yaşanabilir bir kent için yapması gereken kurumlardan hesabını sormayan halkın kendisi suçludur. Daha fazla rant yemek için ne yeşil alan ne park yerleri bırakmadılar. Yoğunluğu artırıp duruyorlar. O yüzden bunun suçlusunu aramaktan ziyade çözümünü aramak gerek.

Ben de şunu anlamıyorum: Sonradan görmeler en pahalı marka arabaları getirip kaldırıma çıkarıp koyup gidiyor. 10 lira park parası vermemek için 500 bin liralık arabayla yayanın sakatın yolunu kesiyorlar hayvanlar gibi.
  • idexo  (06.01.18 22:30:33) 
Haksızsınız, karışamazsınız.
Bizim de oturduğumuz yer çok kalabalık, akşamları 30-35 dk park yeri aradığım olur boş bulduğum en yakın yere de koyarım. Sabah erken çıkmayacaksam da arabaya numara bırakır esnaf ararsa arabayı çekerim. Senin sokağın benim sokağım diye bi olay yok, o adam da arabasını keyfinden uzak yere koymuyordur

  • sanquis  (06.01.18 22:36:34) 
@idexo, aynen dediginiz gibi arabasi da bmw 2 serisi m paket araba. En kotu 200-300 bin lirasi var. 200 lira otopark parasi vermekten eriniyor. Benim o kadarlik arabaya gucum olsa 500 bile veririm otoparka kafam rahat olur. :)


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (06.01.18 22:46:12) 
bu işin çözümü yok.

sokak herkesin, yer bulamazsa, boş bulduğu yere çeker. keyfiyetten çekmiyor adam. o adamla dalaşıp onun, oraya çekmesini engellersen başkası çeker.
  • wilhelmwasmuss  (06.01.18 23:22:30) 
haklı/haksızsın meselesi istanbul için çok geride kaldı park konusunun pek bir çözümü yok açıkçası. fakat bu tartışmanın sonu elbet 'beni ayar etme' ye çıkacak hele böyle korkaklar olayda da görüldüğü gibi siz sinerseniz daha da üstünüze gelirler size tavsiyem ya hiç münakaşaya girmeyin ya da üstünüze yürüyen adama siz de yürüyün gerekirse iki tane sallayın kendi sokağınızda hem tartışma çıkarıp hem sinmeyin mantıklı olan hiç münakaşaya girmemek istanbul için çözümsüz bir konu.


  • biravekahve  (06.01.18 23:54:03) 
Otopark olayını vs bilmem lâkin alttan alarak doğru olanı yapmışsınız. 2 yumruk vursaydınız olay nereye varırdı ne gereği vardı değer miydi? Hayır, değmezdi. Bence gurur bu kadar basit bişey değil, canınızdan ve sağlığınızdan hiç önemli değil.


  • mslny  (07.01.18 00:03:17) 
alttan alarak yanlış yapmadın. senin sokağına park edenleri de engelleyemezsin maalesef. evinin önü falan da o olaya girersen çok kavga gürültü çıkar.


  • runagain  (07.01.18 01:31:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.