[]

bıçağı sol çatalı sağ elle tutup yemek yemek

bakıyorum da herkes tam tersini yapıyor. çatalı sağ elle tutmak daha mantıklı değil mi. bıçağı sağda tutmamın görgü kuralı olduğunu biliyorum da saçmalık yahu vakit kaybı bence. çatalı sağ elde tutmak kabalık mıdır?




 
sağ elini kullanan insanın sağ elinde bıçak tutması gayet normal. solaklar da tam tersini yapıyor. kesme işlemi daha zor ve güç isteyen bi işlem çünkü. bunu fark etmediysen belki iki elini de eşit yetkinlikte kullanıyosundur. yani olayın sofra adabı ile vs. alakası yok.

edit: böyle bir adap varsa da bilmiyormuşum. ama bu da zaten insanların çoğunun sağ elini kullanması ve ortamlarda, şık yemeklerde insanların böyle yediğinin görülmesi sonucunda hmm demek bunu böyle yapmak gerekiyormuş gibi anlamsız bi çıkarım sonucunda oluşmuş bi durumdur bence. ama sonuçta bi şekilde oluşmuşsa da böyle bişey var demektir.
  • tepedeki psychedelic adam  (06.01.18 15:05:57 ~ 16:16:41) 
Sanırım batı kültüründe bıçak sağ çatal sol. Ben sağlağım. Çocukluktan beri bıçak solumdadır, bıçağı kullanmaya alışmışım.


  • EasyTiger  (06.01.18 15:40:23) 
Hangisi kolayına geliyorsa öyle yap, kimse bıçağı solla tutuyor diye gülmez sana. Ancak solak değilsen bıçağı solla kontrol etmek zor bence.


  • nickfury  (06.01.18 15:53:07) 
batıda bıçak sağ el çatal sol el diye bi kültür var. ben tam tersini yapıyorum. çünkü yediğim yemeklerin %99'u bölerken bıçakla fazla güç uygulayıp parçalama gerektirmeyen yiyecekler. parçalaması zor olan yiyeceklerde sağ elim daha kuvvetli olduğundan bıçağı sağ elime alıyorum.

hayatımda bunu önemseyen 1 kişi gördüm. o da dünyada alanında bilinen bir işletmenin yıllarca üretim müdürü olup sonrasında emekli olan biriydi. adam şöyle demişti "barzolar hem pilavı kaşıkla yerler (çatal ile yenmesi gerekirmiş) hem de çatal-bıçağı tutmasını bilmezler (bıçak sağ-çatal sol olmalıymış) bir de utanmadan gelip benden iş isterler. nah veririm onlara ben iş" demişti.
  • yemrem  (06.01.18 16:03:20) 
kesinlikle katılıyorum. bıçağı sağ elle tutma saçmalığını kim çıkardı merak ediyorum. oldum olası bıçağı sol elle tutarım.


  • kutukcu  (06.01.18 16:26:27) 
sağ elimle yazı yazıyorum. sol elimle çatal sağ elimle bıçak tutarım. tam tersi çok tersime gelir. hayatta kesemem.


  • karlmarx  (06.01.18 20:25:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.