[]

Evlilik sözleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Diyelim deli gibi aşk yaşadığınız karşı cins evlenirken sizden evlilik sözleşmesi istedi. Bu durum tabi ilk duyulduğunda kulağa hoş gelmiyor. Sen evliliğin daha başında ayrılma ihtimalini düşünüyorsun. Evlilik hayat boyu birlikte olma sözü sonuçta, bu sözü verirken bir takım tereddütlerinin, güvensizliklerinin olduğunu gösteriyor evlilik sözleşmesi.

Diğer bir yandan mantıklı düşününce de evliliklerin neredeyse yarısı boşanma ile sonuçlanıyor ya da mutsuz bir şekilde sürdürülmeye çalışılan evliliklerde dolu her yer. Bu insanların hiçbiri yola boşanacağız, mutsuz olacağız diye başlamıyor doğal olarak. Seneler içerisinde neler yaşanacağını, aynı evi paylaşınca herşeyin aynı kalıp kalmayacağını, insanların zaman değişip değişmeyeceğini nasıl bilebilirsiniz ki?

Sonuç olarak sorum şu: Evlenme aşamasındayken size evlilik sözleşmesi teklif edilse ne düşünürdünüz?

 
helal olsun akıllıymış der mutlu olur yapardım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (05.01.18 22:59:49) 
Teklifin içeriğine bağlı.


  • simderun  (05.01.18 23:03:40) 
"deli gibi aşk yaşadığınız karşı cins evlenirken sizden evlilik sözleşmesi istedi."

muthis soguk ruzgarlar eser.

ama bosananlar da evlenirken bosanmak uzere evlenmedi.

birbirini cok seven iki insanin zaman icinde kanli bicakli olabilecegine tanik olmuyor muyuz?

soguk ruzgarlar kesilince prensipte anlasarak imzalardim herhalde :)
  • tabudeviren  (05.01.18 23:20:37) 
@camussar +1


  • eksimeksi  (05.01.18 23:25:41) 
Ask gecici bir seydir. Kadinlarin ozellikle bunu yapmasi gerekli. Kendilerini korumalari lazim.


  • Traveller  (05.01.18 23:26:57) 
evlilik hayat boyu birlikte olma sözü değil. evlilik bir formalite. toplum içerisinde baskı görmemek ve bir takım yasal kolaylıklar için yapılan kağıt üzerinde sözleşme. taraflardan birinin cayması sonucu feshedilebilen ve yükü ağır olan bir sözleşme. bu yüzden evlilik başında yapılabilecek bir sözleşme bu yükü hafifletiyor. hatta şunu söyleyeyim; eğer gerçekten çok seviyorsan böyle bir sözleşme yaparsın. yarın birgün ayrılırsan karşı tarafa daha fazla zarar vermeyi engellersin.

''Diyelim deli gibi aşk yaşadığınız karşı cins evlenirken sizden evlilik sözleşmesi istedi.'' e tamam? deli aşığım ben ona, istediği bir sözleşme mi batacak gözüme :) ki zaten yukarıda sözleşmeyi nasıl yorumladığımı yazdım.

edit: ayrıca kro değil kıro.
  • air  (06.01.18 02:35:04 ~ 02:46:35) 
evlenmezdim sözleşme teklif edilirse.


  • blacksky  (06.01.18 11:19:06) 
Düz mantık olmakla beraber yazdıkların "düz mantık çerçevesinde" doğru olabilir.
Yalnız atladığın önemli birşey var; kimse evlenmek zorunda değil. Yani birbirlerini çok seven iki insan evlenmeden de gayet mutlu bir birliktelik yaşayabilirler ömür boyu, bu tarz bürokratik ihtimalleri de düşünmeye gerek kalmaz o zaman. Evlilik zaten; "ben artık bu saatten sonra paaymış pulmuş benimmiş seninmiş demeyeceğim" diye düşünener ve bunu söyleyebildikleri kişiler için var. Yoksa kimse kimseyi zorlamıyor zaten.
Yani atıyorum hukuki bir sebeple evlilik yapmak zorundasındır; vatandaşlık alma, çocuk velayeti vs o zaman nasıl sözleşme yapılması mantıklıysa , gerçek evlilik yaparken de o kadar mantıksız.
  • jimjim  (06.01.18 12:46:28) 
Zaten evlenmeyi planlamıyorum ama eskaza olursa sözleşmeyi teklif eden taraf ben olurum zaten.


  • cleric  (08.01.18 09:58:49) 
Yav hepinizin mi holdingi var ne evlilik sözleşmesi.

O kadar zengin olsam net yaptırırdım. Ben onca servet yapacağım kadın sırf benimle evlendi diye yarısını alacak boşanırken yok ya.
  • i was made for you  (08.01.18 10:11:38 ~ 10:12:58) 
1 Ocak 2002'den beridir evlilikte ortak edinilmiş malların paylaşımı sözkonusu. Bunun ötesinde "benim kazandığım bana" mantığında herhangi bir sözleşmeye imza atmazdım.


  • SiyamkedisiZorro  (08.01.18 10:48:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.