[]

Cisim hangi renk gözükür?

Mavi renkli bir cisme, kırmızı renkte bir ışık tutulur ve araya da yeşil renkli bir filtre konulursa cisim hangi renk gözükür?




 
Gözükmez demek istiyorum emin değilim.


  • bos gezenin bos ustasi  (05.01.18 02:18:45) 
Nereden baktığımıza göre değişir. Filtrenin arkasından mı bakıcaz yoksa tamamen alakasız ve filtrenin olmadığı bir noktadan mı bakıcaz cisme?


  • yaren  (05.01.18 02:26:37) 
kirmizi yesil-> sarı
sari mavi-> beyaz
uuu beybi, kaynak: google
  • her giriste sifresini unutan adam  (05.01.18 02:15:32) 
fenokulu.net
şuraya göre beyaz ama kesin bi bokluk var. bu sorularda hep kafam karışırdı ama kolay soruyorlardı da yanlış yapmıyordum.

  • bass solo take one  (05.01.18 03:04:25 ~ 03:11:26) 
saf mavi ışık kaynağı ile saf kırmızı renkte bir objeyi aydınlatırsanız obje siyah görünür. yeşil filtre üzerinden bakınca mavi ile aydınlatılmış obje ve ortam ne olursa olsun tamamen siyah görünecektir.

çünkü kırmızı obje aslında üzerine gelen ışığın kırmızı dalgaboyunu yansıtır. diğer dalga boylarını emer.

ancak gerçek hayatta o kadar saf mavi ışık kaynağı yoktur. özel filtreler ile fizik deneyleri için vs %99 oranında elde edilebilir. gene saf kırmızı obje gündelik hayatta nerdeyse yok ama kimyasal boyalarla gene yüksek oranda elde edilebilir.
  • orpheus  (05.01.18 03:56:10 ~ 03:59:09) 
orpheus +1

filtresiz durumda:

cisim sadece kırmızıyı yansıtıyor yani görünür tayftaki diğer renklere(spesiifik frekansa ve dolayısıyla dalgaboyuna sahip) denk gelen her ışığı emiyor, mavi buna dahil. maviyi emdiği için siz buna ışık tutmamış gibi oluyorsunuz. yani hiçbir renk yansıtmıyor, varolan ışığı emiyor, yani ışık yansımıyor cisimden. dolayısıyla siyah.

siz kırmızı ışık gönderseydiniz veya beyaz ışık veya kırmızı+ bir diğer ana renk, cisim sadece ve sadece kırmızıyı yansıtacaktı ve diğer tüm ışıkları yine emecekti.

işin içine filtre de girince:

yeşil renkli filtre ise yeşilden başka her renkteki ışık dalgaboyunu emdiğinden yeşil ışığı geçirecek sadece. kırmızıyı emecek. yani kırmızı ışık daha filtrede emilecek, cisme ulaşmayacak bile.
  • godoşu beklerken  (05.01.18 08:01:51) 
tamamen siyah.

renkler ideal alındıysa.
  • babilbaligi  (05.01.18 14:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.