[]

deadlift sorusu

benim gym patladiktan sonra akbati macfite yazildim. en buyuk sorun squat rack yok bu ay geliyormus, acelem oldugu icin he dedim ama simdi pismanim. neyse konuya gelelim

hocalar cok egitimli gorunuyor. dersler egzersizler var sevdim. bi de hepsi ozel ders verme pesinde. yadirgamiyorum tabi ki herkesin ekmegi sonucta. neyse bir hoca ile tadimlik ders gibi bisi yaptik. hareketleri yanlis yaptigimi soyledi.

deadlift

bunu tekrar yaparken agirligi tam birakmadan ayak bileklerine kadar getirip geri yukari kaldirican dedi. sadece setin basinda ilk rep i yaparken kaldirirsin sonra ise tam yere indirmeden devam edersin seti bitirrsin dedi.

bu hareketin adi deadlift. agirligin yerde olu agirlik olarak kaldirman gerek diye dusunuyorum. o yuzden bar'i tamamen yere birakip oyle kaldirip tekrar rep e devam ederim. ben mi hakliyim hoca mi hakli ?

(sumo deadlift icin de ayni seyi soyledi. )

not: tek bir noktada iyi farketmemi sagladi. deadliftde cok egiliyorum. fazla egilmeden kaldir dedi. sonra farkettim ki ben hamstringleri cok yuklemiyorum. RDL ile hamstringleri yuklemeyi ogrendikten sonra daha dogru hareket yaptigimi dusunuyorum.

RDL: www.youtube.com

not 2: simdi farkettim de videodaki alan thrall da cok egiliyor deadlift yaparken. anlamadim gitti

 
pt tuzağına düşme, aslında hocanın işi sana defalarca da olsa sen sordukça hareketin doğrusunu göstermesi. ancak kurumsal salonlarda aşırı düşük ücret verip hocaları pt üzerinden geçinmeye zorluyorlar. zaten uzun süre gidersen 3-4 ayda bir yeni gelen hocalar olduğunu eskilerin bazılarının kaybolduğunu fark edersin.

deadlift, squat gibi egzersizlerde düşük agırlıklar ile kendini aynadan izleyerek başla. gerekirse telefonuna kendi videonu kaydet oradan düzeltirsin. zaten form dediğinde büyük bir sır yok. youtube vs ortamlardan gayet yeterli anlatımlar bulabilirsin.
  • orpheus  (05.01.18 04:02:12 ~ 04:03:12) 
Deadliftin çeşitleri var; ağırlığı bileklere kadar indirir yukarı kalkarsın dizden biraz aşağı iner yukarı kalkarsın ama geleneksel hali, ağırlığı yere bırakır tekrar kurar öyle başlarsın, yani her defasında ilk kez yapıyormuş gibi tekrarlarsın. Diğer türlüsü zaten düşük ağırlıkta olur, ağırlık yükseldikçe bileğe kadar indirip oradan tekrar kaldıramazsın zaten.


  • angelus  (05.01.18 07:00:48) 
Sumo ve romanian deadlift yapiyorum. Yere birakmaman lazim evet.


  • mor oje  (05.01.18 09:27:53) 
@mor oje sumo deadliftin romanian versiyonu yok, yani yere bırakıyorsun halteri, yanlış anlaşılma olmasın.


  • candanag  (05.01.18 10:08:58) 
Ben videoyu izlememiştim, videodaki deadlift türü Romanian Deadlift olduğu için bileklere kadar indirip doğrulmak gerekir, zira bu deadlift türünde amaç hamstringleri çalıştırmaktır, o nedenle bileğe kadar inip kalkarsın. Bununla birlikte benzer bir deadlift türü olan Stiff-Legged Deadlift yaparken de yine bileklere kadar inip kalkarsın ama bildiğimiz konvansiyonel deadlift yapacaksan ağırlığı yere bırakıp yerden tekrar kaldırırsın.


  • angelus  (05.01.18 11:16:19) 
deadlift ve squat farkını çalış. deadlift yapayım derken squat yapıyorsun gibi geldi.


  • eindaclub  (05.01.18 11:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.