[]

Bu kadar doğal takviye de fazla mı?

Her gün çörekotu yağı, b vitamin complex, magnesium-calcium-zinc, omega3, rhodiola ve coenzim q10 alıyorum.
Çok mudur?
Zararı olur mu?

Hepsi solgar, natures bountry, zadevital gibi markalar.

 
Karbonatli suda iciyor musun,alkalide onemli bak.abi her duydugun seye dadanmis gibisin.benim duzenli almam gereken kalp ilaclarim var doktor onlari bile 6 ayda bir degistiriyor.vucudunun bu kadar fazla corek otuna ihtiyaci oldugunu sanmiyorum,senden geriye kalan asirlar boyunca insanlar pogacanin uzerindekilerle yetinmisti.


  • duptıs  (04.01.18 23:53:14) 
Fazlası zaten kullanılmayıp vücuttan atılıyor. Kan değerlerin için test yaptırısan fazla mı görmüş olursun gereksiz yere alıyorsan vücudu yorarsın gerek yok


  • powerpufgirl  (04.01.18 23:53:36) 
spesifik bir eksiklik yoksa böyle bocalama takviyenin anlamı yok, hatta zararı var.


  • doxanikee  (05.01.18 00:05:06) 
fazlası growth faktör gibi davranıp tümöral oluşumları destekliyor şeklinde tartışmalar var. net bir şey yok ortada ama ihtiyacın yoksa fazlası lüzumsuz diye düşünüyorum.


  • shotgunwoman  (05.01.18 00:46:14) 
ailede alzheimer çok, b vitamini ve omega'yı tavsiye ediyorlar.
konsantrasyon ve düzen eksikliği için rhodiola ve magnesium calcium zinc iyimiş, kanıtlanmış.
çörekotu yağı genel bağışıklık.
q10 ise bunların emilimini hızlanırma amaçlı.

evet biraz sapıttık galiba. :/
  • kerem555  (05.01.18 00:56:24) 
O bunun icin bu sunun icin iyiymis peki hepsi birden sizin icin iyi mi? Bunu kan degerlerinizi de alip doktora gostererek anlatin. Burada verilen tavsiyelerde kimse sorumluluk almaz. Doktor bir sey der ise, onun sorumlulugunu da alir.


  • ykyt  (05.01.18 01:13:58) 
Bence önce dahiliye ardından da psikolog iyi gelecektir.

Adı üstüne "takviye" suyunu çıkarmamak lazım. Aç gezmiyorsun ki sonuçta.
  • lcha  (05.01.18 09:24:27) 
bunlar bir kere "doğal" takviye değil
söylediğin markalar tarım bakanlığı onaylı gıda takviyesi, sağlık bakanlığı değil. genelde yem kalitesinde oluyor bu markaların ürünleri

  • la noix  (05.01.18 09:27:43) 
en azından coenzim q10 ve rhodiola gereksiz görünüyor. her birini bir uzmana danışarak kullanınız.


  • haykorsamdunyaya  (05.01.18 09:37:45) 
evinde yap kefirini, iç kombu çayını. devam et.

düzenli ev yemeği yani, klasik türk mutfağı ile beslenirsen zaten bunları kullanmana gerek kalmaz.

baklagilden zengin, zeytinyağlı, haftada 1-2 balık da götürdüğün kırmızı etli bir menü ile beslenirsen multi vitamin desteği vb almana gerek kalmayacaktır.
  • kobretti  (05.01.18 12:01:34) 
vücudun bu kadarıyla baş edebiliyorsa pes. saydıklarından iki tanesini farklı zaman dilimlerinde kullandım. lakin yan etkileriyle baş edemedim. örneğin çörek otu yağı çok ciddi biçimde kabız yapıyordu. üstelik çok minimal tüketmeme rağmen. mcz ise özellikle akşam saatlerinde çok ciddi gaz yapıyordu. sürekli sık sık gaz çıkarma ihtiyacı insanı kendisinden nefret ettiriyor.

hiçbir yan etki yaşamıyorsan şanslısın tabii.
  • format c  (05.01.18 12:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.