[]

ev tutsam mı?

Ön bilgileri vereyim:
- araştırma görevlisiyim ve bu sene doktora biter diye umuyorum. kadrodayım. yaş ~ 29
- aileyle yaşıyorum. yurtdışında yurt benzeri şekilde yaşadım.

Gelişme:
Nispeten iyi bir mahallede yaşıyordum ama cılkı çıktı. yobazı, suriyelisi...köpek gezdirmeye çıkınca bile delleniyorum. evet köpeğim var.

sonuç:
acaba eve çıksam mı? Okul arabayla ortalama 15 dakika ama herhangi bir merkezi yerden yürünebilir bile. Öyle olursa park yeri sıkıntı ama.

ev arkadaşı bulsam da olur ama tanımadığım biri olunca tırsıyorum. delisi var, manyağı var. aslında benden aşırı küçük veya aşırı büyük olmazsa ve kafa dengi olursa anlaşılır gibi.

tek eve de çıkabilirim. bu noktada fatura, kira vs. derken iyi para gider.

Son olarak evde olunca fatura, yemek, çamaşır şu bu derdim yok. kafama göre dışarı çıkıp kafama göre gelebiliyorum. aslında 2 sene önce olsa o yaşta aileyle ne işi var derdim ama şimdi rahatlıktan da üşeniyorum.

kısaca siz olsanız bu şartlarda ne yapardınız?

 
ailenle yaşamaktan bi derdin yoksa aileni ikna et, maddi manevi destek çık beraberce daha iyi bi yerde eve çıkın?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.01.18 22:14:52) 
+1 p a l v e


  • funl  (04.01.18 22:19:08) 
şehir belirtmemişsin. anadolu için arş. gör maaşı iyi de istanbulda iyi muhitte tek eve çıkarsan çok masraflı olur. ailenle aran iyiyse farklı çözümler bulup maaşından birikim yap bence.


  • soft  (04.01.18 23:09:20 ~ 23:09:47) 
ankara’dayım ya. Aslında tek bile çıkmak mümkün ama sonuçta o parayla alternatif yapılacak şeyler de var. mal gibi hissedebilirim yani.


  • passion rules the game  (04.01.18 23:13:06) 
Aile ile taşınmak fazla meşakatli olur.

ancak burda eksik olan şey konum. evet konum. zeytinburnunda oturup fatihte eve çıkacaksan değişen birşey olmaz yani.

yeni çıkabileceğiniz semt şuan ki sorunlarınızı tamamen çözebilecek mi? bu sefer okula uzak olup başka sorunlar boy gösterecek mi? bunlar önemli şeyler.

ha ben yerinde olsam ayrı eve çıkmazdım. çünkü ailen işlerini yaptığın için aslında çok fazla bir zaman oradan sana kalıyor üstelik okul da yakın.
  • mobydick  (04.01.18 23:13:45) 
valla 20 yıldır buradayız, ev de bize ait ve şimdiki evlere göre daha geniş. Apartman olmasına rağmen otoparkın çıkışını bile çit taşıyarak kapatıp açabiliyorum köpekle oynamak için.

hani müstakil olabilse çok daha iyi olurdu tereddüt etmezdim ama mümkün değil. bir yandan merkezi olsa geceleri yürüyerek dışarı gider gelirim diyorum.

oof of.
  • passion rules the game  (04.01.18 23:15:18) 
kavaklıdere bahçelievler ayrancı gibi düzgün yerlerde çıkılabilir aslında ama işte sorun şu ki doğru düzgün 2+1 ev yok pek çoğu ev 3+1. 3+1 bir evi bir ev arkadaşıyla paylaşmak bence en mantıklısı olur. kişi başı bütün masraflar ortalama 800'e falan mis gibi yaşanır gayet güzel bi evde. yeter ki düzgün bir ev arkadaşı olsun.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.01.18 23:39:04 ~ 23:39:24) 
Ben de araştırma görevlisiyim. Yaş 33, ben de doktora bu yaza biter diye düşünüyorum. Yurtdışında ev arkadaşıyla kaldım, burada tek kalıyorum. Ailemle aynı şehirde yaşasaydım ve evde huzurlu bir ortamım da olsaydı eğer ailemle kalırdım sanırım, ayrı eve çıkacaksam da ev arkadaşı aramazdım.


  • tiny toon  (05.01.18 00:33:47) 
daha önce yurtta kalmış, evde ev arkadaşlarıyla kalmış, oda paylaşımlı ev arkadaşlığı yapmış, şu anda yalnız yaşayan 30 yaşında bir birey olarak evde ailenle yaşamaktan mutlu ve huzurluysan bence ayrı ev olaylarına hiç girme. ev harcamaları sadece faturalar, kira, mutfak masraflarından ibaret olmuyor çünkü. bunun komşusu var, arıza yapan tesisatı var, onarım gerektirebilecek herhangi bir yeri var, sinir bozan ev sahipleri var vs vs. bir sürü etken var yani huzursuz olmanız için. işinize de yakınmış aile eviniz. anladığım kadarıyla aileniz de sizin özel alanınıza saygılı o yüzden hiç girişmeyin derim.


  • dedim ben sana  (05.01.18 09:31:07) 
Meslek sahibi olup bu yaşa kadar eve çıkmamana hayret ettim.
Elbette eve çık, kendi düzenini kur.
40yaşında mı hayat kurmaya başlıcaksın? (Hayat kurmak falandan kastım, alış verişini, yemeğini, ütünü kendin yapmak, arkadaşlarını eve davet etmek, kendine daha çok zaman ayırmak vs)

Seninle aynı durumda biri olarak böyle yazıyorum.
Bi de fatura falan demişsin o maddi meseleler hazır temiz ev, kurulu düzen falan şimdi bırakamazsan hayat boyu bu kafada kalırsın. Bu yaşlarda daha kolay.
  • jimjim  (05.01.18 20:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.