[]

PC bilgisayarımın RAMini yükseltmek istiyorum

bilgisayarımın görselini ekte paylaşıyorum.

i.hizliresim.com

sanırım model ismi casper nirvana one desktop. eski bir laptop ama iyi. ram ini yükselteyim diyorum. daha önce macbook promun ramini 4 gb den 8gb ye kendim yükseltmiştim. parçayı crucial.com dan satın alıp internetten direktifleri takip edip yaptım.

benzer yükseltmeleri buna yapmak istiyorum. sizden istediğim

1- bana tavsiye verin şimdilik sadece ram den anladığım için onu yükselteceğim. başka ne yapabilriim ? bu bilgisayar iş bilgisayarım ama arada mesela age of mythology oynuyorum. çok kasmayacak başka windows tabannlı oyunlar torrentten indirip oynamayı seviyorum. 2015 ve öncesi oyunları rahat kaldırır sanırım. zaten gözüm çok yüksek değil. ona göre tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum.

2- nereden alayım ? en uygun, kazık olmasın, bozulacak dandik olmasın(uygun dedim ama bu madde daha önemli) parçalar arıyorum.

 
1-

- Anakartında kaç adet RAM slot'u var?
- Var olan 8 GB RAMin anakartındaki slotlardan kaçını kullanıyor? 4+4 mü direkt 8 mi mesela?
- Bilgisayarına takılı RAM'ler ile uyumlu (aynı Mhz'de) RAM piyasada bulunuyor mu?

Bunları cevap araman yardımcı olacaktır.
  • twelfth  (04.01.18 17:27:17 ~ 17:27:24) 
rami arttırmak performansını çok küçük oynatır, ve bu model 8'den fazlasını destekler mi iyi araştırman lazım. laptop olduğu için ekran kartı yükseltmesini yapman da çok zor. hdd yerine ssd takarsan performansın hissedilir şekilde artar.


  • tencere tava  (04.01.18 17:29:19) 
bu desktop hocam laptop değil.

sanırım 4 artı 4 kullanıyor. eğer öyleyse sanki bundan öte kasmak manasız olur. benim laptopda yaptığım yükseltme 2 artı 2 den yükseltmeydi. sanırım iki yükseltme de aynı değil.
  • charlotte blanc  (04.01.18 17:34:24) 
8 gb ram'i yetersiz bulduracak performans isteyen bir işlem için bu bilgisayarın diğer parçaları halihazırda yavaş kalıyor olmalı, ram'i yükseltsen de onlar açısından bir şey değişmeyeceği için performansta çılgın bir artış olmaz. 8 gb ram ayrıca ram canavarı bir iş yapmıyorsan yeterlidir çünkü.

ssd +1 diyorum, günlük bilgisayar kullanımına en çok etkisi olan bilgisayar parçası. hele ki eski model bir hdd'den geçiş yaparsan yeni bilgisayar almış kadar fark yaşarsın.

ssd'lerde adata, hi level gibi markalar ucuzdur ve iş görür; 120/128 gb alıp windowsu üzerine kursan yeter.
  • Bruce  (04.01.18 17:35:35) 
ram yeter hocam
ssd tak
ekran kartı vs. varsa oynarsın
temizlettir kasanın icini bir de
bas
  • kingcyrax  (04.01.18 17:46:18) 
chrome'da devasa sayfalarda 20 sekme açmıyorsan, aynı anda bir sürü program kullanmıyorsan falan ram ilavesine gerek yok ssd al yeter. ram para israfı olur.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.01.18 17:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.