[]

aliexpress siparişi

aliexpress'ten geçtiğimiz aylarda bişeyler aldım. hepsi geldi, bir ürün gelemedi bir türlü.

takip sayfasından bakınca çin'den yola çıkmış olarak görünüyor ama uzun zamandır bu şekilde.

satıcıya mesaj attım ülkenize ulaşmış diyor, gönderici firma ile görüşmüş. ptt çağrı merkezini arıyorum aliexpress takip sayfasında görüneni papağan gibi tekrar ediyorlar.

satıcı az sabret, gelecek diyor ama bana çok sallamasyon bilgi gibi geliyor.

nasıl bulurum bu ürünü ben?

 
Kaç gün geçti?


  • himmet dayi  (04.01.18 16:50:48) 
Yolda kaybolmuş olabilir, hala posta dağıtım merkezinde olabilir, dağıtım elemanı değişmiştir yanlış adrese vs gitmiş olabilir.

Dağıtım merkezine gitme imkanınız varsa gidip sorun, bazen başka gelecek posta olursa beraber gider mantığı ile orada oluyor.

En kötü süre dolunca gelmedi dersiniz, iade alırsınız.
  • John Bloor  (04.01.18 17:12:27) 
Onaylanmadan ek 20 gün daha isteyin bu süreçte gelmezse dispute açarsınız paranızı alırsınız. Ürün gelirse de iletişime geçersiniz, satıcıdan o miktar da bir şey alırsınız gönderme diye mesaj atarsın kimsenin parası kimsede kalmamış olur.


  • lana del rey  (04.01.18 17:17:03) 
sözlüğe de yansımış bu problem, son zamanlarda baya yaşanmış anlaşılan. sözlükteki iddalara göre gümrükte el koyma ihtimalleri varmış.


  • mezarkabul  (04.01.18 17:17:16) 
aynı sorunlar bende de var. son zamanlarda genel bir sorun bu. takipte tek gözüken şey "ürün menşei ülkeden çıktı" gerisi yok muamma. beklemekten başka yapacak bir şey yok. gerekli süre bitince dispute açarız.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.01.18 17:19:32) 
@himmet dayı > siparişi vereli neredeyse 1.5 ay oldu. 1 aydan fazla süredir de yolda görünüyor.

@jimmy > tr'den sorgulanabilir bir kod veriyor china post. geçmiş ürünlerin hepsini ptt üzerinden sorguladım. hatta bunu da sorgulayabiliyorum ptt üzerinden ama orada da çin'den yola çıktı haricinde bilgi yok.

iade için 2 hafta gibi bir sürem kaldı onu bekliyorum. zaten o sürede gelmezse ürüne ihtiyacım olduğu için beklemenin de pek anlamı kalmayacak, iptal edeceğim. zaten satıcı da bezdi benden allahın günü mesaj atığ duruyorum .:)

genel sıkıntıysa bekleyelim görelim o halde.
  • antipodes  (04.01.18 17:25:17) 
11.11'de aldığım ürünlerden 2 tanesi(takipli) halen gelmedi... 1,5 aydır takip sayfasında güncelleme de yok, siparişler yalan oldu. sürenin bitmesine az kaldı, satıcılara mesaj attım. "sıkıntı yok gelmezse, iade/tekrar gönderim yaparız" dediler. bu daha önce de başıma başıma geldi, paramı alamadığım olmadı ama bu sorunu sadece aliexpress siparişlerimde yaşadım. gearbest'te hiç böyle bir sorun yaşamadım.


  • late viper  (04.01.18 18:22:48) 
sözlüğe bak millet dertli mallar gelmiyor.


  • jamswety  (04.01.18 18:23:25) 
ürünü takipli kargo olarak almamışsın sanırım yoksa görebilmen gerekirdi. geçenlerde satıcılardan birinin ürün açıklamasında şöyle bir yazıya denk geldim ben de.
tr.aliexpress.com

eğer bu yazdığı açıklama tüm satıcılar için geçerli ise 5 doları geçmediği için izleyemiyor olabilirsin.
  • mungojerry  (04.01.18 22:33:01) 
@mungojerry takipli ürün ve 25usd civarında.


  • antipodes  (05.01.18 14:34:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.