[]

reçeteli gözlük alırken nelere dikkat etmek lazım?

ilk gözlüğüm olacak (yakın gözlüğü), hiç bir fikrim yok neye dikkat etmek lazım, herhangi bir optikçiye gitsem fiyat farkı olur mu, sgk çalışan farkı ödeyeceğim için kısıtlı model mi seçebiliyorum? gibi gibi...çok teşekkürler.




 
en önemlisi çerçeve seçimi, sırf güzel diye dar camlı, rahatsız bir model seçersen rahat edemezsin.

insan farketmeden bi süre çerçevenin altından, üstünden bakmaya meyilli oluyor.

atasun dan çok kişi memnun, hemen hemen her şehirde de varmış, oradan bakarsın, sanıyorum ki çeşit çok olur.

üste bir miktar fark verip, yok kırılmaz cam, kırılan ya da çizilmeyen cam falan seçebilirsin.
  • killerbee  (03.01.18 17:55:24) 
Ucuz bir cerveve denediginde cok rahatsa al gitsin bu ucuz kesin falsosu vardir diye dusunme. Cogu para tuzagi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.01.18 18:00:08) 
çerçeve çok önemli değil bence ama cam önemli. ben camı ve kaplamayı aşağıdaki gibi seçtim memnunum. ha param var dersen seiko cam kullan derim.

www.essilor.com.tr
  • delidir yakalayin  (03.01.18 18:38:38) 
bana kalırsa çerçeve de önemli. atasun'dan ucuz yollu bir çerçeve almıştım 6 ayda 2 kere kendi kendine çat diye kırıldı. neyse ki arıza çıkarmadan garanti kapsamında değiştirdiler. ikinci kırılmasında ise üzerine fark verip daha kaliteli bir çerçeve aldım.

cam konusunda da çizilmez diye sattıkları birçok cam çiziliyor bilgin olsun. ama yansımazlık, buhar tutmaması falan önemli olaylar. bendeki cam çizilmez, buhar tutmaz, yansımaz cam. çizildi ancak diğer fonksiyonlarında sıkıntı yok. hele ki soğuk havalarda belediye otobüsüne binince oluşan buharı 5-10 saniyede yok etmesi çogzel.
  • antipodes  (03.01.18 19:13:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.