[]

trompet saksofon çalan sayısı neden az

çalması zor enstrümanlar mı? pahalı mı? zevk meselesi mi?




 
Çalması zor. Trompet saksafondan daha zor diye biliyorum hatta. Dinlenilen müzik türü yaygınlığı. Arabesk, pop, rap, rock (ve türleri) yaygın olarak dinleniyor ülkede. Bunlarda da neredeyse tamamında bu enstrüman olmamakla birlikte olanlarda da en fazla birkaç saniyelik bir kısımda olduğu için elektronik olarak hallediliyor. Yani bir talep yok.

Bunun dışında saksafon -> sakso (oral seks) diye aşırı derecede aptalca bulduğum bir algı var geyik var. Sesini çok sevdiği ve çalmak istediği halde sırf bu yüzden öğrenmeye adım atmayan sığır vardı tanıdığım. Sığır diyorum çünkü en çok göndermeyi yapan ve oral seks için bu argoyu kullanan da oydu.

Ben de mesela sesini severim ve eminim eğer çalıyor olsam çevremden o göndermeyi yapan çıkar ama benimki genel bir tembellik ki bu tembellik konusu da enstrüman çalan konusunda ülkedeki genel eksiklik sebebidir. Ebeveynler yönlendirmiyor/yönlendiremiyor. Ya denemiyorlar bile ya da dayatma/zorlama yoluna gidiyorlar. Sonuç hüsran.
  • nawar  (03.01.18 15:08:32) 
Bence tamamen cinsel argo yüzünden, büyük ihtimalle amerikan kültürü sağolsun onlardan yayılmıştır bu geyik. Ben çalmak şöyle dursun dinlemeyi sevdiğimi söylemeye bile utanırım açıkcası.


  • siyah giyen adam  (03.01.18 15:30:23) 
hiç az değil aslında.
Gitara göre kıyaslıyorsan az tabii.
Öncelikle melodik enstrümanlar bunlar, gitar piyano gibi bi şarkı çalamazsınız, tek ses melodi de dinleyiciye keyif vermez. Grup çalışması gerektiren enstrümanlar, keyfi olarak çalan az diyebiliriz. Daha çok profesyonel müzisyenlerin 2. 3. tercihi olarak rastlamak da mümkün.
Fiyat olarak yüksek de gelebilir.
Amatör olarak çalan kişi sayısı az evet.
  • nocturness  (03.01.18 15:48:19) 
çalışması da zor, evde oturup çalışamazsın. Trompet/saksafon çalmanın (bir nevi gürültüsünün) normal karşılandığı biyerde (mesela bi konservatuarda) olman lazım.


  • bipolar  (03.01.18 20:01:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.