[]

Yemek, gider, fatura vs.

Geçenlerde muhasebeci ile olan görüşmemizde bana 2018 itibariyle e defter uygulamasına (adından emin değilim) geçildiğini ve artık gıda masraflarımızda da fiş yerine fatura almak zorunda olduğumuzu söyledi. Böyle bir şey olabilir mi? Demek istiyorum çünkü çok saçma.

Diyelim ki her öğlen dışarıda bir yerlerden yemek söylüyoruz veya gidip yiyoruz. 20 TL yemek yedim desem mesela dönerciden, ben bu 20tl için dönerciden fiş değil de fatura istesem adam beni döner bıçağı ile kovalamaz mı? Hayır adamla anlaşalım ayda bir fatura kessin diyeceğim ama düzenli olarak aynı yere gitme ihtimalim ve imkanım düşük. E ama her gün 20 TL yemek yesen o da göz ardı edilecek bir rakam değil belgelendirmek açısından. O da rakamı düşük tuttum yine.

Neyse, bu uygulama şimdi başladı mı ve kesinlikle fatura mı olmak zorunda? Fiş kesinlikle geçmiyor mu artık? Ne yapılabilir?

 
fiş de geçer. zaten geçmiyorsa niye artık yazarkasaları pos haline getirdiler?

muhasebeci kıl sanırım.
  • idexo  (03.01.18 14:19:50) 
fatura düzenleme sınırı 2018 için 1000 lira

www.muhasebetr.com

altında kalan meblağlar için fatura kesme zorunluluğu yok zaten. ha siz talep ederseniz fatura düzenlemek zorunda mal ya da hizmet satın aldığınız işletme o ayrı.
  • naksidil  (03.01.18 14:24:43) 
Sanırım muhasebeciniz tek tek fiş girmeye üşendiği için bahane ediyor.


  • John Bloor  (03.01.18 14:43:03) 
Kesinlikle böyle bir şey yok öyleyse doğru mudur?

Peki bu durumda ben yine de yemek fişlerini göndersem bunları işlemeyebilir mi? Nereden anlayabilirim gönderdiğim yemek fişlerinin çöpe atılmadığını?
  • skooma  (03.01.18 20:35:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.