[]

İnsanların dedikoduyu çok sevmesi

İnsanlar neden bu kadar çok seviyorlar dedikoduyu, entrikayı? Sürekli bi iş çevirme, kendince oyun oynadığını, bir başkasını denediğini ya da uyanık olduğunu düşünmeleri gibi saçma sapan hareketler neden var? Neden rahat olup pislik yapmadan yaşayamıyorlar? Neden yani herkes kendi işine bakmıyor?




 
Meraklı canlılarız çünkü.


  • burka  (03.01.18 03:03:28) 
Yok sadece merak değil bu. Öyle düşünülürse sanki çok masum bişeymiş gibi oluyor.


  • uyusam iyi olur  (03.01.18 03:18:43) 
çünkü burası türkiye. etrafı ile yaşayan bir toplum. kendisi ile ilgilenmek kendi yoluna bakmak nedir bilmeyen, etrafı ile var olan etrafına göre şekillenen etrafı için yaşayan bir toplum.


  • mobydick  (03.01.18 03:56:08 ~ 03:56:24) 
kim
nerde
ne yapmış

konuşmaları eyvallah çekilir ama bi yere kadar (buraya kadar ben de yapıyorum acımıyorum :( )

şahış ardından kuyu kazmalar, bi hainlik planlamalar bence cahillik, gelişmemişlik. bunu yapacağına en azından kendine yararlı olması açısından kitap oku.
  • antik depresan  (03.01.18 04:07:18) 
Aynen öyle bence de, günlük yaşamda çok dikkatimi çekmişti gençken. Büyüdüğünde de uzak olmaya çalıştım o dünyalardan. Ve düşündüğüm şeyi geçen gün bi programda duydum, bulup atarım.

Korku ve güvensizlik, birey olamama, bastırılmış istekler vs sebebiyle özetle.
  • neynep  (03.01.18 04:52:38) 
Şuradaydi muhtemelen, tam yerini bulamadım ama mserdark yanındaki Dr söylemişti
youtu.be

  • neynep  (03.01.18 04:59:36) 
o zaman nasıl zevk alıcaz olm :D

can sıkıntımız nasıl gidecek nasıl geçecek bu ömür dümdüz yaşarsak?

herkesin dürüst olduğu bir dünyada yaşamak ister miydin?

bi bilgisayar oyununa başladığını düşün

oyunun zorluğu seçme ekranı geliyor
beginnera mı tıklarsın veterana mı :D

edit:iyi ki her şey göründüğü gibi değil.
  • regardless of what they say  (03.01.18 06:21:17 ~ 06:21:54) 
ulan türkiye ile ne alakası var dünyanın her yerinde dedikodu yapılır. edirneden öteye gitmemiş adamlar ülkeyi kötülüyor ya. ne sanıyorsunuz dünyadaki diğer insanları amk. ubermensch falan mı


  • bohr atom modeli  (03.01.18 08:15:30) 
1-nüfus 7 milyar

2-diziler falan bunun üzerine kurulu.

3-insanlar diğer insanlar üzerine konuşmayı seviyor.

fakat bu güzel bişey bazen. karakter turnusolu gibi bişey. diğerleri hakkında az konuşan birine kötü düşünmem.
  • freetakilir  (03.01.18 08:44:17) 
Dedikodudan nefret ederim ama insanlık tarihine bakarsan insanlığın gelişmesi için dedikodunun ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu görebilirsin. Daha ayrıntılı bilgi için bkz: Sapiens


  • mr sherlock  (03.01.18 08:55:12) 
Sapiens kitabını okudum. Adam kaynak vererek ilk insandan günümüzdeki insana kadar hepsini anlatan bir kitap yazmış ve kitapta dedikodu için şöyle demiş dedikodu olmazsa insanlar da olmaz. Çünkü dünyadaki ilk insanlar birbiriyleriyle çok iyi iletişim kuramadıkları zamanlar en fazla 100 kişilik bir topluluk içinde yaşabiliyorlarmış ve o toplulukta herkes birbirini tanırmış. Dedikodu sayesinde bu topluluklar artmış çünkü dedikodu aynı zamanda bir insan hakkında diğerine bilgi vermek demektir ve insanlar bu bilgiler sayesinde daha kalabalık gruplar halinde yaşayanilmişler. O yüzden aslında dedikoduyu kötü bir şey olarak görmek yerine insanların neredeyse genetik kodlarına işlenmiş olduğu gerçeğini de unutmamak gerek.


  • powerpufgirl  (03.01.18 09:23:21) 
bir de adi giybet oldu sanki dedikodu yerine giybet deyince iyi bir sey oluyormus gibi.


  • jimicik  (03.01.18 13:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.