[]

çapsız vizyonsuz muyum?

oturdum o ses türkiye acun yılbaşı programını izliyorum şimdi.

bir de geçen altın kelebek ödüllerini falan arıyordum internette.

çapsız mıyım vizyonsuz muyum mal mıyım ben?

 
Bi vizyonsuzluk var ama farkindalikta var gibi


  • all girls dream  (03.01.18 02:54:01) 
yoo? size ne iyi geliyorsa onu yapın. sadece arada kendinizi kollamaya gayret edin ki istemli zombileşmenin istemsizleştiği, kontrolünüzden çıktığı bir an gelmesin. her zaman sadece ve sadece bunları izleyince insan kendini çapsızlığa demeyeyim de bitik bir hale itiyor sanırım. günü idare ettirmekten ötesine yaramayan şeyler siz fark etmeden alışkanlık haline gelince sorun oluyor.

(not: bunu değil çok daha tırt şeyleri izliyorum ve tüketim toplumu kavramıyla 20+ sene evvel iggy pop'ın tv screen parçasıyla tanıştım, kişisel almaktan değil, dediklerimi bunun farkında olarak ve buna rağmen diyorum, bunu vurgulamak için. bunu düşünmeyen insan gelip buraya bu soruyu sormaz zaten. siz bunların hiçbirisi değilsiniz dolayısıyla, sadece kötü alışkanlıklar edinme riski taşıyorsunuz. yani yeni başlayan -belki de tek seferlik- bir şeymiş gibi anlaşılıyor sorunuzdan. video oyunlarından sistemsiz, başıboş internet gezinmelerine kadar bir sürü şeye kötü bir şekilde zaman vermiş biri olarak insanın sağlığa zararlı olduğunu bilip de yine de yaptığı şeyler olduğunu hatırlatıp bu durumda da aynı tehlike var, diyorum)
  • godoşu beklerken  (03.01.18 02:54:21 ~ 08:43:50) 
gecenin bu saatinde izliyorsan çapsız ya da vizyonsuz değilsin. gündüz açıp izlesen tamam da. farketmeden kafa boşaltmaya, çapsız davranmaya ihtiyacın olmuş olabilir.


  • mobydick  (03.01.18 03:57:23) 
Bu programları internetten izlemek tvden izlemekten daha iyi bence. Reklam bitsin kaygısı yok ve istediğin zaman istediğin yere sardırabilirsin.
Çapsız değilsin en azından bu programların gereksizliğini anlamışsın. Bu nedenle sana çapsızsın demek istemiyorum. Yine de izlememeye gayret et.(bunları diyorum sana ama ben de youtubedan çıkmayan bir insanım asdfhhjkgdds)
Meyal +1
Bu arada o ses türkiye neden benim ilgimi hiç çekmiyor acaba?
  • uyusam iyi olur  (03.01.18 04:33:08) 
hadi acun neyse, neysee.

ancak altın kelebek ödüllerine açıp baktıysan ölmekte olan medyaya önem veriyorsun demektir.yakıştıramadım.

gerçi niye yakıştıramıyorsam :D

çapsız değilsin "bön" sün
aç kitap oku amk cahili
  • regardless of what they say  (03.01.18 06:27:45) 
Kankacim kendide seyredenler kibar davranmislar ama alakam olmadigindan 3 sikka birden evet diyorum.sisteme lazim olan adamsin.mac seyret,magaIn oku,dizi seyret bunada kafa dagitma de.surekli su mesaji aliyorsun,bes para etmezsin.bak topa vuruyor,parayi koyuyor,kizlar,araba sana bak kabak cekirdegi yiyip ekrana bak,sarki soyluyor parayi koyuyor evler,arabalar,mucevherler sana bak cips,ayran a101e ovgu.siradanlasiyorsun iste.benden ne olur ki kismina geliyorsun orda birileri cikiyor oy ver,hakkini koru,demokrasi senin oyuna bagli.oy verip kahraman oluyorsun.odul olrak diI seyrediyorsun.


  • duptıs  (03.01.18 06:27:56) 
İzlenmez değil takılma. Sürekli yapma da.


  • freetakilir  (03.01.18 08:58:37) 
Bence vizyonsuz olmak izlemek değil de bu programları haddinden fazla ciddeye almak demek.

Kaçırınca üzülmek
Üzerine uzun uzun muhabbet etmek
Katılan herkesin hayatını vs en ufak detayına kadar biliyorsan vizyonsuzsun demektir.

Yılbaşı gecesi evde oturan bir sürü insan var ailesiyle tek başına vs tv izlemeyip ne yapacaklar ki çokta bir seçenek yok açıkcası, özellikle aile yanındaysa mutlaka biri tvyi açmak istiyor onlardan ayrı geçirmemek için mecburen izler insan zaten.
  • powerpufgirl  (03.01.18 09:03:21) 
bence insan hayattan nasıl zevk alıyorsa onu yapmalı.

o yüzden sorun yok
  • cedex  (03.01.18 09:22:10) 
Bana gore sarki yarismasi, altin kelebek odulleri falan izleyen bos adamdir:)
Arada kendi de izleyenler kibar davranmis +1

  • stavro  (03.01.18 10:33:12) 
evet


  • çınarım  (03.01.18 11:32:30) 
kendi onaylamadığımız programları izlemiş olmamız ve benzer soruları zamanında kendimize sormuş olmamız burada kibarlık tabir edilen benimse empati kurmak dediğim durumun oluşmasına yetiyor açıkçası. aynı şeyi izlemek gerekmiyor yani "kibarlık" için... ilim kendin bilmektir diye bir laf var, ilim sahibi bu kişi, kendini sorguluyor. varsayımda bulunurken akıllarına bu sorular üşüşmeyenler düşünsün.


  • godoşu beklerken  (03.01.18 14:37:12 ~ 14:41:53) 
Ilim sahibi kisi kendine kendine hic de kibar davranmadan kendini objektif sorgulamis. Biz de kibarlik kaygisi gutmeden objektif sorguladik kendisini. Biz de kendimize bile kibar degildik ki ilim sahibine sakinalim.


  • stavro  (04.01.18 00:43:43 ~ 00:44:59) 
yahu, demeye çalıştığım şey bu insanın kendi öznel koşullarına göre anlayabileceği bir şey: soruda bilgisi verilmeyen durumların varsayımını yapmak hatalı oluyor. bir de, kendi durumunu sorgulayan insan zaten bahsettiğiniz sakıncaları bir nebze de olsa fark ediyordur. korkusu eskiden yapmadığı şeyi bugün neden yaptığı ile daha çok alakalı gibi görünmüyor mu size de?

soranın sadece kendini durduk yere küçümseyecek yönde etiket arama gibi bir çabası olmadığını düşünerek cevap veriyoruz. kendimize göre bir mantıkla. siz başkalarının sizin gibi değil de başka cevap verişinin altında yatan nedene dair yorum yaparken o başkalarının söylediklerini çerçeve dışında bıraktığınzda söylenen o başka şeylerin içeriğini durduk yere geçersizleştirmeye çalışır gibi duruyorsunuz. ama bu çok net cevabı olan bilimsel bir soru değil. bu sorularda böyle yaptığınız zaman dediğinizin ne kadar yarar veya hasar verdiği sorucunun geçirgenliğine bağlı. yani tüketim toplumuna dair söylenecek her türlü şeyi duymuş, okumuş bir insanım ve daha bile kötüsünü izledim dediğimde benim amacım bilerek yararsız işler yapan insanın derdinin kökünün mallıkta değil başka şeyde yattığını anlatmaya çalışmak. ya da adına mallık diyebilirsiniz ama odak başka yerde. yani insanlar çok başka sebeplerle aynı eylemi yaparlarken hepsine aynı teşhiste bulunup aynı reçeteyi vermek saçma olur. budur yani.
  • godoşu beklerken  (04.01.18 18:01:24) 
altın kelebek ödülleri ne

sanırım ben daha vizyonsuzum
  • Rudy Baylor  (04.01.18 18:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.