[]

Okuma aliskanligimi kaybettim

Nasil geri kazanabilirim? Okumak istiyorum ama o motivasyonu bulamiyorum kendimde. Aklimda birkac kitap var fakat 3-5 sayfa okuyup yazik etmek istemiyorum guzelim eserlere.




 
Toplu tasimaya biniyorsan orada oku ya da kendine okuma kosesi yap. Kahveni yap oraya gecip oku. Yari yatar pozisyonda olursan belki daha dinlendirici olur.


  • Traveller  (03.01.18 01:03:34) 
sürükleyici ve hoşuna gidecek roman tarzı türlerle yeniden kazanabilirsin.

biz küçükken türkçe öğretmenimiz fantastik roman türlerini gereksiz bulmasına ve onaylamamasına rağmen alışkanlık kazandıracak sürükleyiciliğe sahip olduğu için okuturdu. onaylamaması çok saçma, ama faydasını yadsımıyordu en azından.
  • haykorsamdunyaya  (03.01.18 01:05:31) 
ben de eski haline getiremedim ama iyileştirme yoluna koydum ve benim işime yarayan yöntem son derece basit kitaplarla yeniden başlamak oldu.

saran dedektiflik kitaplarıyla başladım yani. stres birikmesi, bıkkınlık, anlatılan şeyin zaten düşünmek istemediğin, kaçtığın şey olması gibi faktörlerin söz konusu olduğunu fark ettiğimde böyle bir yönelimde bulundum.

demin mesela der meister belirli bir roman tarifi yapmış. ben o tür romanların hastası idim, şimdi bazılarını yeniden okumaya kalksam ruhum kaldırmayabilir. o zaman x kadar hissediyorken ve daha fazla hissedemeyeceğimi sanırken bugün bu hissin on katı bir hale geldiğini gördüğümde "bebek adımları at sen" dedim kendime. psikolojik bunaltı okuyamama durumunuzda bir etken ise sürükleyici çerez kitaplar iyi gidiyor.
  • godoşu beklerken  (03.01.18 01:10:40 ~ 02:24:08) 
Kitapçıya git ve raflardaki tüm kitapların özetlerini oku. İlgini çeken bir kitabı al. Tavsiyeyle kitap okumuyorum ben. Kalite kontrolünü kendim yapıyorum her zaman. Kitaplar bu hayattaki en öznel nesneler bana kalırsa. En uygununu sadece sen keşfedebilirsin ve okumaya başlayabilirsin. Önce merak.


  • dissendium  (03.01.18 01:11:55 ~ 01:12:49) 
cep telefonu ve internette geçirdiğin zamanı kısıtlamaya çalış. kitap okumaya zaman ayır, kendini şartla.


  • stanley weber  (03.01.18 10:43:21) 
Her gün aynı saatte 10 sayfa oku. Daha önce okuduğun kitap da olabilir. Hafif bir şey de olabilir. O 10 dk.da kitap okuyamıyorsan başka hiçbir şey yapma o sürede. Günde 10 dk dişini sıkarsan 2 hafta içinde alışmaya başlarsın.

Önemli bir nokta kendini yargılama ve sıkıştırma. Yoksa okumak nefret edilesi gelir.

Elindekileri heba olur diye okumak istemiyorsun, haklısın. Eğer başka kitap bulmakta zorlanıyorsan beğendiğin kitapları msj atarsan bir şeyler önermeye çalışırım.
  • EasyTiger  (03.01.18 10:50:04 ~ 10:50:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.