[]

besleme, homeless gibi yakıştırmalarla ilgili edepsiz olmayan soru

bir sevgi pıtırcığıydım ve moderasyon dayanamadı öptü. jet gibi öpüldük, biraz daha cevap alsam bir daha sormazdım.

bir daha sorayım: başlıkta geçen ifadeleri kullanırken ne kadar düşünüyorsunuz?

bir ifadeyi kullanırken etik sınırlamalarınız yok mudur? başka tanımlar kullanmayı neden düşünmüyorsunuz?

(besleme ve homeless gibi kelimeleri insanın dış görünüşünü tasvir ederken kullanabilip tekrar sansür yememek için burada yer veremeyeceğim küfürümden** alınabilenlerin terbiyeleri kadar bilinçleri olsaydı veya genel insana saygı anlayışı, bu soruyu da sormamış olurdum zaten. iyi birşey yapmadım ama tamamen bilerek yaptım, beyan ederim. )

 
Eski bir evsiz olarak homeless lafını hakaret olarak kullanamam, geldiğim yer belli sonuçta. Ama parmak ucu kesilmiş eldivene hala homeless gloves diyorum. Seksist değilim ama kolsuz atlete de wifebeater diyorum mesela.


  • bos gezenin bos ustasi  (03.01.18 13:33:14) 
homeless hakaret değil ama besleme kullanıldığı yere göre küçümseyici bir aşağılama ifadesi olabilir.


  • pinkpeony  (03.01.18 13:38:18) 
hiç düşünmüyorum açıkçası, hakaret içerdiğini de düşünmüyorum. homelesslık kadar beslemelik de bir gerçek, başka sözcük pekala seçebilirim fakat kolayıma bunlar geliyor. kimse için homeless dememişimdir ama besleme saç stili demişimdir, hatta dün dedim bir duyuruya cevaben. sorun görmüyorum, bariz bir aşağılama ibaresi yoksa rahat rahat konuşsun insanlar ya. her şeye bu kadar dikkat etmeyelim bence.


  • evde liyakat kalmamis  (03.01.18 13:52:06) 
pek çok kelime konunun içeriğine bağlı olarak hakaret yada övgü olabiliyor.

Besleme biraz daha hizmet için bakılan, yerine ikame kişileri ifade eden, kölelik döneminden gelen bir kelime olduğundan kullanmam, ben bu kelimeyi ilk defa birisi için duyduğumda şaşırmıştım, bu gün kullanan biri olsa yine şaşırır öyle deme derim.

evsiz yada homeless ise yukarıdaki konudan bağımsız bir şey, kişinin sabit bir yerinin olmamasını ifade eden kelimeler, hakaret yada aşağılama değil durum bildiriyor sadece.

Tabii ki hakaret amaçlı kullanım farklı bir şey.
  • selam  (03.01.18 13:54:40 ~ 13:55:54) 
@liyakat: login etmeden geziniyordum, tam cevabınızı görünce damladım. tahmin edersiniz nedenini, hani kaçırmayayım dedim:

sorum aslında kelimelerin temsil ettiği kavramları kullanmak üzerine.

yani tam da boş gezenin boş ustasının anladığı gibi soruyorum. evsizler ve "besleme" diye tabir edilen insanlar adına soruyorum yani. besleme zaten nasıl bir lafsa, halkımız sağolsun...

ne bileyim dazlak görünce de lösemi hastalarına benziyorsun falan demek gibi bence bu. bu insanların somut durumlarını birinin halini beğenmediğinizi anlatmak için kullanıyorsunuz. canlı bu insanlar. hayatları var. başlarından geçen şeyler var.

rahat konuşmanız rahatsızlık veriyor. bu kelimeleri kullandığınız bağlamda doğrudan pejoratif bir içeriğe bürünmelerinde bir sakatlık yok mu, rahatsız olmayalım mı bundan. özgürlük, rahatlık bu mudur yani?

yani hitap ettiğiniz kişiyi geçtim, hitabet içeriğinden bahsediyorum ben artık. bakımsız görünüyorsun, pespaye vs bir sürü sıfat var, şart mıdır bu?


@selam: bir insanın dış görünüşünden onun seyyah veya seyyah ruhlu olduğunu anlamak mümkün olsaydı dediğinizi anlayacaktım. yani ben böyle bir örnek gördükten sonra bu soruyu yazdım. boş gezen'in söylediği de o açıdan pek geçerli olmuyor, konsept olarak düşünülse zaten çok genel bir kalıp var bunun için: sokak modası. ek olarak evsizlik çoğu zaman mecbur kalınan bir hal. wifebeaterlık örneği ise mecbur kalınan bir hal değil.
  • godoşu beklerken  (03.01.18 14:09:06 ~ 14:24:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.