[]

Evliliğin olumlu yanları neler?

Olumsuz yanları epey var ama olumlu tarafları nelerdir?
Kısmetse ilk adımı attık ama kafamda deli sorular...
(36m)


 
eşine göre değişir.


  • Delay Fuze  (02.01.18 22:50:54) 
ütü yemek bulaşık yaptıracak biri oluyor o yönden bayağı iyi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.01.18 22:52:47) 
Sevdiğin insanı her gün göreceksin. Bu çok olumlu bir şey.


  • dissendium  (02.01.18 22:59:05) 
Kafandaki herseyi soyleyebildigin, sevgisinden ve sana karsi her zaman iyi dusundugunden emin oldugun biri oluyor hayatinda. Yani bazen anana babana konusamadigin, baska biriyle yapamadigin seyleri onla yasiyosun. Cocuk yapiyosun her zaman cocuga ya sen ya o bakiyosunuz, isi bolusuyosunuz. Cok onemli bunlar.


  • beriberi  (02.01.18 23:19:42) 
Başına ne gelirse biriyle beraber göğüs germek.
Sınırsız konusabileceğin biri.
Dert ortağı, hayat arkadaşı edinmek.
Sıcak bir yuva, canın sıkıldığında omzuna kafanı koyabileceğin biri.
Sırtını yaşayacak bir sığınak.
Çok sevdiğin bir insanla her gün bir arada olmak.
Sadece ikinizden bir çocuk yapıp adım adım büyütme fikri.

Evlilik güzel bir şey, düzgün yaparsan.

p.s. eklemek istediğim husus var. evlilik standart bir kurum değil. evlendiğin kişi ile çok ilgili. evlenip pembiş yemek takımları ile kocişine dantelli tost hazırlayan kadınlar, abuk subuk davranan erkekler, ortak facebook hesabı kulanan çiftler de var. diğer yanda evlenip karavanla dünya turuna çıkan çiftler de var.

bana kalırsa anahtar kelime saygı. karşılıklı özel alanlara, özel zamanlara, şahsi alana saygı. her birinizin arkadaşları ile dışarı çıkması, ayrı ayrı da zaman geçirebilmesi, ayrı ayrı da var olması. bu beraber kaliteli zaman geçirkmek kadar önemli. madem ilk adımı attın, demedi deme.
  • babilbaligi  (02.01.18 23:31:00 ~ 04.01.18 11:32:52) 
%100 karşıdaki kişiye bağlı bu olumlu ve olumsuz yanlar.

İçi seni yakar: Yani karşındakine göre samanlık seyran olur veya türk dizilerindeki fabrikatör yalılarında cehennem hayatı da yaşayabilirsiniz.

Dışı bizi yakar: Toplumsal kabul görme meselesi de toplumu yeniden üretiyorsun çekirdekten, elbet buna saygı duyulmaya başlanır. Biz batıya kıyasla birey toplumundan ziyade aile toplumuyuz hâlâ. Mesela bekara ev vermeyen lanet ev sahipleri aileleri kerizlemeyi severler.
  • idexo  (02.01.18 23:59:51) 
evlilik güzel, kadın kişisi olarak evlendiğimde ailemi arkadaşlarımı işimi bırakıp başka bir şehire (hatta küçük ve gelişmemiş bir şehire) taşınsam da eşimle yaptığımız herşeyden keyif alıyorum. ilk başlarda hayatımdaki köklü değişikliğe uyum sağlamakta oldukça zorlandım, dengesiz bir ruh haline büründüm ama eşim hem destek oldu hem de sabretti. evliliğin güzel olup olmaması seçtiğin kişi ve sorunları çözme biçimi ile alakalı bence. aşık olmanın yanında arkadaş da olup birbirinizle çok şey paylaşabiliyorsanız ve sorun çıktığında triplere girmek, ders vermeye çalışmak, küsmek yerine ben buna kızdım, buna kırıldım diye konuşmayı başlatıp kalıcı yaralar açmadan sorunu çözebiliyorsanız yürür. tabii ki kavga olur, anlaşmazlıklar olur ama bir noktada sen/ben, senin huyların/benim beklentilerim, senin ailen/benim ailem çatışmasına girmeden beraber oluşturulan bütünü görüp, aile birliğini kabul edip ona göre davranmak lazım.


  • curukturpkokusu  (03.01.18 13:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.