[]

Telefonlarımız dinleniyor mu gerçekten?

Az önce bir arkadaşımla telefonda sohbet ediyorduk. Siyasetten bahsederken Öcalan, Fethullahçılar vs. gibi kelimeler kullandım ve arkadaşım kızdı bana. Telefonda böyle şeyler konuşma dedi. Yahu biz sıradan insanlarız, kim bizi neden dinlesin dedim. Özel kelimeler radarlarına giriyor dedi. Bir çeşit keyword detector'ünden bahsetti.

Pek ikna olmadım. Siz ne düşünüyorsunuz. Türkiye'de böyle bir şey yapılıyor olabilir mi gerçekten?


 
ozel kelimelerin gectigi telefonlarin dinlemeye takilmasi durumu dogru olabilir buyuk ihtimalle. teknoloji buna musait :)

normal insanlara ait telefonlar bir tek normal insanlar tarafindan kullanilmaz ki.
  • fakyoras  (02.01.18 22:25:29 ~ 22:25:43) 
size şöyle anlatayım,
yıl 2009 falan sultanahmette oturuyorum. manyağın biri almış pompalıyı saraya girmiş polis içerde sıkıştırmış falan. tak tuk ateş ediyor duyuyorum evden sesleri. sonra haberlerde gördüm. peder beyleri aradım işte dedim böyle bir olay varmış merak etmeyin. peder bey ankarada emekli memur hayatı boyunca polis karakoluna bile girmemiş biri. o sırada benle telefonu kapatınca atm önündeymiş kartı sokucakken iki polis gelmiş kimlik sormuşlar kimliğe bakıp geri dönmüşler.
yani yes.
  • dedim dedim de kime dedim  (02.01.18 22:31:34) 
böyle bir teknoloji varsa - ki var - türkiye'de böyle bir şey yapılıyor olabilir mi? bunu sormak bile abes.


  • zgrydn  (02.01.18 22:32:57 ~ 22:33:27) 
Tüm görüşmeler yazılı olarak kaydediliyor. Savcılığa falanca konuşmada şu bana hakaret etti diye bir dilekçe ver, metni koyarlar önüne.


  • babilbaligi  (02.01.18 23:39:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.