[]

Askerlik Tecil / Muafiyet vs

Herkese merhaba sevgili asker dostları.

Temmuz 1988 doğumluyum. Sürüncemede olan bitiremediğim bir lisans eğitimim var.
Teknik olarak 30 yaşına girdim sanırım. Edevletten belge isteyince böyle bir açıklama geliyor karşıma;

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ÖĞRENCİLİĞİ DEVAM ETTİĞİ TAKDİRDE 31/12/2017
TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. ÖĞRENCİLİĞİ
SONA ERDİĞİ TAKDİRDE, 2 AY İÇERİSİNDE EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT
ETMESİ GEREKMEKTEDİR.

Malumunuz 31/12/2017 geçti. Benim şimdi durumum ne oluyor?

Askerlikten muaf olmamı gerektirecek bir hastalığım var. Beni zaten askere almamaları lazım. Ama şimdi bu yazıyı görünce şubeye gitmekten çekindim. Ne yapmam lazım ? Şu an bir suç işliyor sayılıyor muyum yada bakaya gibi bir şey mi başladı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim

 
2 ay içinde teslim olmazsan bakaya oluyorsun.
gidip muayeneden geçip, muafiyet raporunu al hastalığın varsa.

  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (02.01.18 16:21:51) 
muafiyet alacağın kesinse şubeye gidip başvurunu yap hemen. sağlık muayenesi için önce aile hekimine oradan da hastaneye sevk edileceksin. orada heyete girip muafiyet ya da erteleme alırsın durumun kesinse. 2 ay içinde gidersen sıkıntı yaşamazsın. yoksa gbt kontrolünde falan zaten karakola götürürler, orada tebliğ edildikten sonra para cezası işlemeye başlıyor diye biliyorum.


  • nrmnm  (02.01.18 16:22:38) 
ben şimdi yarın şubeye gidersem beni direk içeri almazlar değil mi ? çevirmeye takılmaktan korktum şimdi :(


  • foster  (02.01.18 16:29:04) 
2 ay içinde şubeye giderek gerekli formları doldur. askerliğe engel teşkil edecek rahatsızlığın olduğunu bildirerek sevk iste. önce muhtemelen aile hekimine gönderileceksin, ordan da şubeye dönerek ikamet adresine göre şubenin belirlediği hastaneye sevk edileceksin. buradan askerliğe elverişlidir ya da değildir sonucunu içeren raporunu alacaksın.

bunları zamanında yaptığın sürece bakaya, yoklama kaçağı vs. gibi bir durum oluşmuyor. tavsiyem, rahatsızlığının askerliğe engel teşkil ettiğinden %100 emin olman ve buna göre hareket etmendir.
  • zgrydn  (02.01.18 16:30:17) 
içeri alma diye bir olay yok. 2 ayı geçirirsen seçimde, otelde, sokakta gbt kontrolünde vs. polis alır götürür sana 15 gün içinde askerlik şubesine gitmen gerektiğine dair bir evrak imzalatıp salar. eninde sonunda gideceğin yer askerlik şubesi olduğu için muafiyet işin kesinse en temizi şu 2 ay içinde rahat rahat git işini hallet, stres yaşama boş yere. kesin değilse önümüzdeki ilk celp döneminde kendini kışlada da bulabilirsin tabi onu iyi araştır.


  • nrmnm  (02.01.18 16:37:25) 
ayrı bir duyuru açmadan ben de kendi sorumu sorayım kısaca. bende de aynı yazı çıkıyor kasım 92 liyim. okul öğrenci işlerine gitmiştim sene başında herhangi bir işlem yapmana gerek otomatik halledilir demişlerdi. öğrencilik halen devam ediyor. seneye bitecek okul.


  • kaledekiyalnizlik  (02.01.18 16:38:00 ~ 16:41:35) 
Tip1 Diyabetim var. İnsülin bağımlısıyım. Yasayı okudum barışta askerliğe elverişli değildir diyor. Askeri hastane zamanında 1 hafta hastanede yatma şartı vardı. O yüzden şimdiye kadar gitmemiştim. Yarın gideyim o zaman. İnşallah sorun olmaz


  • foster  (02.01.18 16:38:55) 
sıkıntı yapmana gerek yok.

2 ay içinde gitmen gerekiyor ama tavsiyem en kısa sürede işlemleri başlatman. polis olayını da kafana takma merkeze götürüp bir tebliğ kağıdı imzalatıp bırakıyorlar, 15 gün içinde şubeye gideceğim falan filan diye hatta bazen yolda denk gelirsen polis otosunda bile hazır form olabiliyor uğraşmamak için direk yolda bile imzalatabiliyorlar.
  • ada meltemi  (02.01.18 16:50:47) 
biraz uğraştım ama bugün hallodu. herkese teşekkürler


  • foster  (30.01.18 19:03:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.