[]

Spor Salonunda PT almak hakkında sorular

Merhaba,

Yakın zamanda şu anda üye olduğum spor salonundaki üyeliğim bitecek ve memnun olmadığım için bulunduğum ilde yeni açılan Macfit'e üye olacağım. Kendi kendime etkili spor alışkanlığı kazanana kadar personal training almayı düşünüyorum. Amacım kilo vermek ve sıkılaşmak. Beslenme olayını diyet yemek dağıtan bir şirketle anlaşarak çözdüm ancak spor olayı can sıkıyor. Klasik sporsuz Türk ailesinden geldiğim için bir Rus gibi disiplinim ve bireysel çalışma becerim yok. Bir de fit bir insan olmadığım için o kadar insanın arasında spor yapmaya utanıyorum sanırım, saçma olduğunu biliyorum ama kendimi kıyaslıyorum diğer kızlarla, acaba en şişman ben miyim diye. Bu nedenle belli bir düzen oturtana kadar pt ile çalışmak, diğer yandan koşu bantlarından ağırlıklara terfi etmek istiyorum.

Soru 1: Ne aralıklarla ve kaç saat pt ile çalışmam faydalı olur?
Soru 2: 30 dakikalık ve 60 dakikalık paketler var (6 dersx1 saat=545 tl, 12 dersx30 dk=610 tl). Hangisi daha mantıklı olur?

Edit: 29 K.

 
Merhabalar,

Umursamaz hocalarla dolu bir salonda uzun süredir spor yapıyorum. Bu süreçte hocalardan faydalanamadığım için bir şeyleri kendim öğrenmek, uygulamak durumunda kaldım. Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği olmasına rağmen gerçekten çok güzel bilgiler veren hocalar da var. Örneğin buradaki birçok yazarın yazdıkları bile ciddi yol kat etmemi sağladı.

Tecrübelerimden yola çıkarak amacınıza ulaşabilmek için pt hizmeti almanın şart olmadığını söyleyebilirim. Tercih meselesi tabii ki ama kilo vermek, formunuzu korumak için bir şeyleri araştırmak, işin temelini öğrenmek ve uygulamak uzun vadede daha faydalı geliyor bana. Kısacası size 6 saatte verilecek bilgilere zaten kolaylıkla ulaşabileceğinizi düşünüyorum.

İşin uzmanlarından ders almayı küçümsemiyorum ya da sporu hafife almıyorum, sadece bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir konuda pt olmadan da hedeflerinize ulaşma alternatifini hatırlatmak istedim.

Son olarak, iki seçenek arasında tercih yapmak zorunda olsaydım yarım saatlik dersleri tercih ederdim. Başta ya da sonda yapacağım kardiyo çalışmamı ders dışında tutup, derslerde ağırlık çalışmalarının etkilerini ve doğru çalışma formlarını öğrenmeye çalışırdım.
  • md11  (02.01.18 16:41:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.