[]

Askerlikten muafiyet islemleri icin

Tecil bozdurmak gerekiyor mu?

Egitim dolayisiyla 2021'e kadar tecilliyim. Malesef, yapmayi cok istedigim askerlige engel olacak bir hastaligim cikti. Tecilliyken gidip hastaligimi ispatlayip muaf olabiliyor muyum yoksa askere gidis islemleri sirasinda mi bu islemler yapiliyor illa ki?


 
askerlik kararı aldırıp (tecili bozdurup) askerliğe engel bir rahatsızlığın olduğunu bildirerek hastaneye sevk istemen gerekiyor. sonrasında askerlik şubesinin uygun gördüğü hastaneye gideceksin ve raporunu alacaksın.


  • zgrydn  (02.01.18 12:23:35) 
tecil bozduruyorsun. zaten seni muayeneye alıyorlar askerlik şubesinde. (muayenede boy ve kilona bakıyorlar bişey bekleme) oradaki doktora gomtanım böyle bir sıkıntım var diyorsun onlar seni ilgili askeri hastaneye sevk ediyorlar. orada da muayene kurul derken halloluyor birşekilde. ama rahatsızlığını belirtmeyi unutma çünkü çok vurdumduymazlar ve kaçmaya çalışan çok kişi olduğu için umursamaz davranıyorlar. ciddiye alınmayıp askere alınmış sonradan kurul kararı almaya çalışan birçok er vardı. oysaki çocuğun tipine bakıyorsun bunu nasıl almışlar hayret dersin. geçmiş olsun.


  • genc irisi  (02.01.18 12:52:37) 
genc irisi'nin dedikleri eskide kaldı.

Şubede sana verdikleri forma rahatsızlığını yazıyorsun. Seni önce aile hekimine yolluyorlar. Aile hekimine hastaneye sevk etmesi gerektiğini belirtiyorsun. Sana verdikleri forma aile hekimi " hastaneye sevki uygundur yazacak. Sonra şube oturduğun ilçeye en yakın devlet hastanesine sevk edecek. Askerliğe engel olacağından yüzde yüz emin olmadan yaptırma bu işleri.
  • kompisko  (02.01.18 13:22:33 ~ 13:24:24) 
bu işlemleri mezuniyet sonrası tecilinde de yapabiliyosun acele etme bence de.


  • yuto  (02.01.18 14:20:53) 
@kompisko
iyi olmuş sistemi kolaylaştırmışlar. ben bunları yaşayalı 5-6 sene oldu en az. beni epey terletmişlerdi o zaman.

  • genc irisi  (02.01.18 19:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.