[]

iletişim fak. tez konusu yardım

merhabalar, öncelikle gazetecilik bölümü okuduğumu belirteyim. tez konusu bulmada epey zorlanıyorum. aklımda dijital oyunlar ve e-spor(çevrimiçi oyunlar) üstüne bir şeyler var fakat bunu tam olarak tez konusuna dönüştürebilmiş değilim. yeni medya üstüne de kafamda bir şeyler dönüyor olsa da bunlar da tam net değil maalesef. biraz fikir alışverişinin bana faydalı olacağını düşündüğüm için size danışmak istedim.

yardım lütfen


 
Ne tezi olduğunu belirtmediğin için lisans (bitirme tezi) olduğunu varsayıyorum.
Şu an her ne kadar sen öyle düşünmüyor olsan da bu tür tezlerde en önemli şey başlamak ve bitirmektir. Alana ciddi bir katkıda bulunman beklenmez, önemli olan düzgün şekilde bir araştırma yürütebilmek ve bunu raporlamaktır. Bu nedenle teze ne kadar zaman ayıracağını belirtsen konu belirlemede daha net olabilirdim.

Eğlenceli ve güncel olduğu için sosyal medya çalışmak istemeni anlıyorum (Alanda akademisyenim, neredeyse herkes bir şekilde sosyal medya çalışıyor şu anda bizde); ancak bu alanın şöyle bir dezavantajı var, güvenilir ve güncel kaynak bulma zorluğu. Çok hızlı değiştiği için bazı şeyler daha kitaplaşmadan eskiyor. Diğer yandan literatürü de McLuhan'lara, Castells'lere, vs bağlayacaksın; ya da Marxist teori (ki bence bu daha zor çünkü ekonomi ve sosyoloji bilgisi de gerektiriyor).

Gazetecilik bölümünde olduğun için benim tavsiyem içerik analizi gibi bir yöntemle derli toplu bir çalışma yapıp tez olayını bitirmen yönünde olabilir (Gazetelerin bahis eklerinde X'in ele alınması gibi bir konuyla hem diğer insanlara bağımlı olmadan hem de hızlı şekilde tezini yazarsın). Gazetenin yeni medya evrimi hakkında yapılmış çalışmalara bakabilirsin. Dijital oyunların gazetecilik alanının dışında kaldığını düşünüyorum, şu aşamada daha çok hakim olduğun alanda ilerlemek daha az tökezlemeni sağlar.
  • kayranin kedisi  (02.01.18 12:26:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.