[]

Gümrük vergisi ve İndirimli ürün ilişkisi

Hepimiz 30 Euro üstü alışverişte gümrük vergisi ödememiz gerektiğini biliyor buraya kadar tamam. Peki normal satış fiyatı 40 euro olan ama indirim ile 29 euro ya satın alınan bir ürün için gümrük vergisi çıkıyor mu? Eğer çıkarsa bunu 29 Euro’dan alındığı ispat edilebilir mi? Edilirse vergiden muaf olur mu? Gümrük ile olan bu iletişim hangi kanalla yapılıyor e-posta ile mi?




 
Bu arada siparişi amazondan değil de başka bir siteden gibi düşünün amazon zaten kendisi hesaplıyor o da tamam yani.


  • jamiro  (01.01.18 16:07:15) 
Bu tür durumlarda gümrük memurları zisden bu ürünü gerçekten bu fiyata aldığınızı ispatlamanızı istiyor, sitenin ekran görüntüsünün işe yaradığını duydum bir iki arkadaştan.

Ürünün linkini verip bakmaları da istenebilir, tabi fiyat değişmediyse.

Bu durum çoğu zaman "bu kadar büyük bir ürün bu kadar ucuza olmaz" mantığı güttüklerinde oluyor. Yani alınan ürünün 29 Euro olması mantıklı ise sıkıntı olmaz.
  • John Bloor  (01.01.18 16:42:06) 
İçindeki faturaya göre, amazon mesela kuponlu/anlık indirimlerde, asıl değer üzerinden alıyor vergiyi.


  • atom karincanin torunu  (01.01.18 16:45:21) 
Ürün Çin'den gelecek iyi ki Amazon örneği vermeyin dedim herkes Amazon yazmış:)

Çin'den gelen ürünlerin içinde de fatura olmaz ve ürünün kutusu çok büyük gerçekten ve normalde de 55 dolar olması lazım. Fakat ben 29 dolara aldım.

Bu ürün kocamanmış yav deyip geçirecekler muhtemelen vergiyi. Ama itirazını nasıl yapmak lazım iletişim kısmı nasıl oluyor onu anlamadım? Fatura beyanı falan demişsiniz de iletişim nasıl oluyor fax mı istiyorlar e posta mı atıyorlar kim bana nasıl ulaşacak ya da ben mi arayacağım gümrüğü o kısmı sormuştum aslında.
  • jamiro  (01.01.18 19:17:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.