[]

hayatımı ilgilendiren bir soru (sinema sektörü)

istanbul'un en iyi üniversitelerinden birinde sinema tv okuyorum. bu bölümü zamanında topluluk anlayışını, iletişim kurmayı, sanatı, felsefeyi, psikolojiyi sevdiğim için girmiştim. tabii uzun yıllardır geleceğini türkiye'de kurmaktan vazgeçmiş bir insan olarak yurt dışında bu sektöre gireceğim zaten türkiye'de iş yok diyordum. iş yokun anlamı daha çok politik ve sanatsal bir anlam taşıyor tabii anlayan anlar zaten. ama zaman geçtikçe ben nasıl amerikaya kaçacağım diye düşünmeye başladım ve son dönemlerdeki vize problemleriyle işin ciddiyetine vardım.

şimdi soru gayet net: içimdeki sanat anlayışını üslubuyla ortaya dökmek için bu bölümü seçtim ve okuyorum ama türkiyede sanat anlayışı diye bir şey yok o yüzden bu ülkede bu sektöre girmemenin beni motive eden veya "özgür" hissettiren bir yanı yok. daha türkiyedeki sektöre girmeden yurtdışındaki medya sinema sektörlerine nasıl kapak atabilirim? bilenler varsa bana yol gösterirse sevinirim.


 
lisansı bitir.
yüksek için yurtdışına çık, oradan yürü. bkz hollanda.

  • liriamer  (01.01.18 09:13:34) 
Öff daha mezun olmamışsın hiçbir iş yapmamışsın ama sanat anlayışı ve özgürlük konusunda Orhan Pamukçuluk oynamaya başlamışsın... bence kendini kandırma, tr den ayrılma isteğini sanata bağlama. Önce üret sonra özgür olup olmadığını gör sayın sanatçı...


  • benaslindayohum  (01.01.18 09:16:39) 
sen bizim gibi millete fazlasın. yaptığın işleri anlamadık. kusura bakma. yurtdışında film yapmakta haklıymışsın nuri bilge ceylan. yılmaz güney. reha erdem. metin erksan. zeki demirkubuz. serdar akar. derviş zaim. yavuz turgul. atıf yılmaz. ertem eğilmez. mustafa altıoklar ve daha niceleri.


  • bohr atom modeli  (01.01.18 10:47:51 ~ 10:59:01) 
ya, cocugu harcamayin...

@douglas, ortaya hic is koydunuz mu? elinizdekilerle birseyler yapabildiginizi ispat etmeniz beklenmez mi once?
  • e haliyle  (01.01.18 10:55:55) 
Bu cahil toplumun sizi anlamasi beklenemezdi zaten. Yurtdisina kapagi atma fikrinizi destekliyorum. Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinden, adini da vereyim istanbul universitesi'nden, sinema tv okuyarak mezun oldum. Ayni sanatsal sancilari ben de yasiyorum.


  • allah yazdiysa bozsun  (01.01.18 11:55:50) 
Bölüm okumakla sanatçı olunmuyor. Bunlardan her yerde var. Ben Berklee'ye gittim niye rock yıldızı olamıyorum niye gitmeyenler ünlü oluyor vs vs. Nuri Bilge Ceylan elektrik elektronik mezunu, Woody Allen üniversite terk. Aslında sinema mezunu olmayan yerine olanları saysak daha kısa sürer. Bu işler yetenek ve sıkı çalışma işi. Üniversitedeki edebiyat hocalarının değil Orhan Pamuk'un Nobel'i olması...

Bir de Türkiye'deki en iyi üniversitelerden biri lafı bir şey ifade etmiyor, Türkiye'de eğitim zaten boktan, en iyilerden biri değil en iyisi olsa kaç yazar.

Ek Bilgi: Orhan Pamuk'un İÜ diploması olmasının tek sebebi askerliği kısa dönem yapma amacıydı, sadece sınavlara giriyordu, bölümü de gazetecilikti.
  • i was made for you  (01.01.18 12:15:57 ~ 02.01.18 02:47:33) 
İstanbul üniversitesini Türkiye nin en iyi üniversitesi olduğunu da öğrendik asdfaadd:)
İlk 20 ye girmez yahu İü... girmeyeni dövüyorlar

  • benaslindayohum  (01.01.18 12:17:32) 
iranlı yönetmenler kendilerini çok özgür hissettikleri için bu kadar nitelikli eser üretiyorlar değil mi? geçiniz efendim.

bahaneciliği, kendine ve okuduğun bölüme gereğinden fazla anlam yüklemeyi bırak. önce bir şeyler üret de görelim yaratıcılığın ne düzeyde imiş.

kendini türkiye sınırlarına hapsedilmiş hissetmen de anlamsız. internet çağında olduğumuzu göz önüne alarak, sanat sepet işlerinde bazı trend belirleyicilerin dikkatini çekersen önün açılacaktır. fiziksel olarak nerede bulunduğun önemli değil.
  • zgrydn  (01.01.18 12:21:53 ~ 12:24:59) 
Arkadaşlar birincisi ben bahçeşehir üniversitesinde okuyorum istanbulda değil.
İkincisi türkiyede sinema sektörü diye araştırınca hiçbir şekilde aydınlık bir tabloyla karşılaşamadığımdan ve bu sektörde bir yerlere gelmek için torpil ve benzeri yalakalık yöntemleri vs. gibi araçlara ihtiyaç duyulduğu bir atmosferde kendimi motive edecek bir mecra bulamamam. bu sektörde olmayan insan zaten beni anlayamaz. ama türkiyenin gerçekleri ortada... burada bu yorumları yazan arkadaşların kaçı türk dizileri türk filmlerini seviyor acaba merak ediyorum? kimlerin başta olduğu belli zaten. ülkenin zihniyeti ve televizyona beyaz perdeye vuran tarafıda belli. benim kendimi bir şey icra etmeden dev aynasında görmem gibi bir yanılgıya düşmeden önce objektif bir şekilde bakıp böyle bir atmosferde sanat icra etmek için her şeyden önce bir anlayışa, kültüre, sisteme, liyakata hatta ahlaka ihtiyaç duyduğum bir çevreye ihtiyaç duyduğumu anlardınız.

kısacası cidden yolun sonunda güzel bir noktaya ulaşabileceğimi bilsem hiç düşünmem var gücümle çabalarım.
  • douglas  (01.01.18 18:59:39 ~ 19:05:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.