[]

Kebapçılık ve Kebap Ustalığı?

selamlar.

sulu yemek ve döner çeşitleri üzerine hizmet veren bir restoranım var. devralmadan önce burada kebap çeşitleri de yapılıyormuş fakat kaldırılmış. tezgahı duruyor. bende tekrar kebap satmak istiyorum.

merak ettiğim konular şunlar;

kebap ürünlerinin kar marjı nedir?
iyi bir usta malzemeyi nasıl kullanır?
ustanın iyi olduğunu nasıl anlarız?
ve şuan ki sektörde istanbul'da kebapçı ustaları ortalama ne kadar maaş almaktadır?(Buna göre alacağım ustaya maaş önereceğim)

 
döner ve lahmacun pide salonum vardı yeni devrettim kurtuldum =)

kebap gramajla satılmadığından fire açısındna sıkıntı yaşamazsınız. malum döneri asıyorsun akşama kadar 25 30 fire veriyor, kebap köfte porsyonlandığı için bu sorun yok.

ben uslatarı hep şöyle aldım; bir gün yövmiye vermeden yol parası yemek vererek denedim. gün bile fazla, usta bana 2 porsyon kebap yap dersiniz zaten belli olur ustalığı. lezzeti elinin hızı tezgah kullanımı.

esas kebap zırhdan yapılır ama istda zırh çekecek usta bulamazsın bence, yani bulsanda yardımcı ister,

benim döner ustam kebap da biliyordu, biz de denemiştik. ama döner ustasına söyledik o yaptı bir süre denedik nasıl gidiyor mu diye. bu sürede ustanın eline 3 5 bişey sıkıştırdım. biz daha sonra kaldırdık ama, çok çeşide çıkınca işler daha zorlaştı.

ilk tutturmaya çalışacağın için kasap artığı değil hakiki etten çektir kıymanı, kasaptan kesinlikle çekilmiş alma, kendin etini yağını al kendiniz çekin, ilk imaj çok önemli.

biz döner ustasına da lahmacun pide fırıncıya da yani 4000 tl veriyorduk, ocakcı da bundan aşağıya almaz.

şimdiden kolay gelsin, ama bence hemen masrafa girme eldeki imkanlara göre talebe bak derim.
  • oscar  (31.12.17 16:36:23) 
Semt neresi? Yardimci olabilirim belki.


  • runagain  (01.01.18 05:42:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.