[]

excel öğrenmek

için illa kursa gitmek gerekir mi? internetteki videolardan fayda sağlayanlar var mı?
bir de memnun kaldığınız bir video serisi varsa çok makbule geçer.



 
Eğer kısa bir zaman diliminde öğrenmen gerekmiyorsa boşu boşuna kursa para verme derim. Ben gittim çünkü ama ödevdi evde tekrardı kısımlarında ne zaman bi sorun olsa youtube dan sorunumla alakalı yardımcı olucak bi video bulabildim. Arada ki tek fark var bu, kursta hız kazanıyosun evdeyse araştıra araştıra çalıştığın için zaman alıyor sadece.


  • Meninasplash  (31.12.17 01:42:33) 
ilk önce formülleri çalış internetteki örneklerden.
sonra makrolara geçersin.
ben kursa gittim, çok güzel öğrendim. ama yan sınıftakiler bize göre çok basit seviyede kaldılar. iki grupta üniversite öğrencisiydi sadece hoca farkı vardı aramızda.
  • wishmaythşngs  (31.12.17 02:02:12) 
ben hangi özellikleri olduğunu bir kez okudum. kullanmam gerektiğinde açıp o özelliğin nasıl kullanıldığına bakıp kapatıyorum. tamamını öğrenmek bana gereksiz gibi geldi.


  • karlmarx  (31.12.17 04:13:04) 
Excel bir derya.
İhtiyacınız ölçüsünde öğrenirsiniz demişler yukarıda ki çok doğru. Kursa gerek yok.
Fakat her şeyden önce hücre. Mantığını anlamanız gerek. Em önemlisi bu.
Yani c1 e, a1+b1 yazdığınızda, bu her zaman a1 de ve B1 de yazan sayıları toplayacak. Bunu iyi öğrenin. Bu, prigramcilikta değişkenler neyse o dur.
Bunu geliştirin. Basit örnekler olarak bildiğiniz formülleri bu şekilde yazın
Örneğin karenin üçgenin çevrelerini hesaplayın. Çeşitli şekillerin hacimlerini.
Sonra işi karıştırın, örneğin verilen iki sayı arasındaki sayıların toplamını gauss yöntemi ile bulun.
Bunlar size değişken (hücre) mantığını öğretecek. Biraz algoritma öğretecek. Parantezleri işlemleri öğretecek. Daha sonra ise ihtiyacınıza göre excelde bulunan standart fonksiyonları öğrenirsiniz ihtiyacınız oldukça.
  • kisa  (31.12.17 10:40:01) 
Ben kendim öğrenmeye çalıştım nerden başlıcam yüzlerce video var diye kafam karıştı. Babam baya iyi biliyordu beraber başladık basit seviyeden ileri seviyeye kendisi ayarladı konuları. İstersen başlangıç için udemy ya da edx gibi online öğrenme platformlarından yararlanıp üstüne ekleyebilirsin.


  • jazzabel  (31.12.17 10:57:19) 
buradan başlayın
www.youtube.com

excel gerçekten lazım oldukça öğrenilir +1
ben bu videoları izleyip öğrenmiştim. sonra unuttum. üniversitede hoca bir ödev vermişti onu excel den yapabilirsiniz deyince excel in başına oturdum hiçbir şey hatırlamadığımı fark ettim. sonra google a şu nasıl yapılır bu nasıl yapılır yaza yaza ödevi tamamladım. daha çok öğrenmiş oldum.
  • fyodor fyodorovic  (31.12.17 12:15:08) 
17 yaşında halk eğitim merkezinde kursa gitmiştim sertifika için. Hoca kitap'tan olduğu gibi anlatıyordu. Bende o kitabı aldım özellikle formülleri ve örnekleri iyice pekiştirdim. Şimdi kafama takılan herşeyi YouTube ve Excel forumlarından halledebiliyorum. Bazen karmaşık faiz, tefe Tüfe yıllara göre+ sıfır atma ve üzerinden vergi alma gibi detayları formül oluşturarak yaparım. Dışardan bakanlara formül programlamak zor geliyor ama sağlam temelle Excel de çok sağlam hesap ve program yazmak çok kolay. Birazcık kurcala bol bol örneklerle pekiştirir. Sağlam kitap+ internet


  • Fritz-X  (31.12.17 12:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.