[]

Bir türlü tamir edemediğim arabam

Selamlar. Clio 2005 hb araca sahibim. Yazın akü bitmesi sonucu vurdurduk aracı, o olaydan sonra araçta bir arıza çıktı. Normal viteste giderken ayaği gazdan çekince araba kendini sirkeliyor. Sadece ayağı gazdan çekince oluyor bu. Aracın alt ve motor kulağını değiştirdim baya bir azaldı ama tam geçmedi. O şekilde kullandım ancak sarsıntı çoğaldı motor kulağı tekrar kopmuş. Usta daha önce değiştirdiğim 2 parçayı da orjinal aldırttı ve yine taktılar. Bu sefer yüzde 80 düzeldi ama hala devam ediyor. Aynı araca sahip birine gösterdim o da baskı balatadan olabilir dedi balata sağlam ama baskıdan sanki dedi. Böyle kullanabilirim belki ama kulaklar tekrar kopabilir.
Çok bunaldım bu konudan. Ustaya götürüyorum normaldir diyor o kadarcık sarsıntı, başka usta yine kulaktandır diyor.

Uzun oldu ama bilen varsa bir yardım bekliyorum..

 
@aceta debriyajda dediğin tam olarak neresinde hocam?

Akünün garantisi var ama sağlam diye değiştirmediler. Ölçüm de yaptırdım sorun yok dediler.
  • six packsiz  (29.12.17 20:40:05) 
? Devir saati var mi aracta? Varsa rolanti devri kac? Son bakimi ne zaman yaptin? Bi ihtimal vurdurdugunuzda sente atlamis olabilir. Ortalama bir ustaya vurdurdugunuzu soyleyin, aracin sentesini kontrol etsin. Vurdurdum arabayi sonra boyle oldu diyin. Rolantideki sesinde degisme oldu mu?


  • ykyt  (29.12.17 21:14:13) 
@acemi hocam şanziman takozunu değiştirdim. Motor takozunu da. Akünün altınsa 1 tane daha varmış ama ondan yapmaz dediler.


  • six packsiz  (29.12.17 21:16:16) 
@ykyt hocam bakımlarını 10binde bir yapıyorum. En son 2 hafta önce yaptım. Rolanti devrine bakmadım yarın bakarım. Herhangi bir ses değişikliği veya gidişinde problem yok tek sorun gazdan çekince hissedilen o ufak sarsıntı.


  • six packsiz  (29.12.17 21:18:19) 
E cozdun mu sorunu?


  • ykyt  (17.01.18 21:22:39) 
@ykyt yok pes ettim. böyle kullanıyorum.


  • six packsiz  (26.01.18 08:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.