[]

insanliktan nasibini almamis esnafa

Nasil davraniyorsunuz?
Her defasinda herhangi bir yere girince "iyi gunler, merhaba" demeyecegim diyorum; dayanamiyor diyor ve konuya giriyorum. Aldigim cevap kaba ve ukalaca... bugunden bir ornek:

Ben: merhaba, fotokopi cektirecektim...
Kirtasiye: cumaya gitti kardesim cumaya...

veya

Taksiye binerken ben: iyi gunler memorial hastanesi lutfen.
Taksiciden herhangi bi cevap, ses seda yok. Yine de inerken parayi verdikten sonra iyi gunler dedim. Yine ses seda yok.

Arkadaslar artik bu adamlara karsi bir davranis sekli gelistirmem gerekiyor. Siz n'apiyorsunuz? Tavsiyeleriniz? Olabilecek en az kelime ile hatta konusmadan isimi halletmeyi dusunuyorum artik?

 
Selam vermek insaniyettir. Yaptığın en doğrusu ve en güzeli. Yeterli bu kadar, dahasına gerek yok. Selamsız da olmamak gerek, nezaket sende kalsın.


  • yaren  (29.12.17 15:35:53) 
Hocam biraz dişini sık alışıyorsun, sonrasında onlara aşağılık -üzgünüm bu kelimeden dolayı- bir varlık gibi davranıyorsun. Ve sen böyle davranınca inan bana süt dökmüş kedi oluveriyorlar.


  • giovanne  (29.12.17 15:46:01) 
günaydın ya da iyi günler diye girdiğim esnaf aleykümselam diye karşılıyorsa tekrar öpseler gitmiyorum.

eğer ki merhabama silik bir şekilde cevap veriyorsa bir sonrakine daha üstüne basa basa, daha yüksek bir şekilde tekrar ediyorum bu sefer seve seve cevap veriyor. eğer kafa betonsa, anlamıyorsa ondan da alışveriş yapmıyorum.

ama ilkine asla müsamaha göstermiyorum.
  • antipodes  (29.12.17 16:40:12) 
selamunaleykum diyerek dükkanına girdiğim esnaf günaydın veya merhaba şeklinde karşılık verirse içimden aleykümselam diyerek verdiğim selamı kendim alır, alacağım şeyi almadan çıkarım, bir daha da uğramam. aynı şey tam tersi için de geçerli, merhaba diyerek girmişsem ve eleman aleykümselam diyerek karşılamışsa bir daha uğramam.

bahsettiğin taksici olayını bizzat yaşadım, hatta daha beteriydi. oturduğum tarafın camı açılmıyor mu diye sorduğumda kendi tarafındaki camı kastederek "açık ya" cevabını veren bir dallamayla karşılaşmıştım. öyle kendisiyle t.şak geçilmiş bir kurban gibi inmek olmaz diyerek indiğimde kapıyı ardına kadar açıp kapatmadan çekip gitmiştim, en son "abi kapı" dediğini hatırlıyorum. evet kapı dallamatör seni, selam alıp vermezsin, ters ters cevap verir sonra abi kapı der kalırsın öyle.

ben bir daha muhatap olmam kısacası, olmak zorunda kalmışsam da illaki bir şey bulur, taşı gediğine oturturum, yoksa uyuyamam .
  • Improbable  (29.12.17 17:25:57) 
seklinizde aykirilik bulunuyorsa yapiyorlar onu. takmayin, ya... verin yine selam. hayatlari zor, surekli cici olamiyorlar.


  • e haliyle  (29.12.17 17:55:20) 
Bu onları ilgilendiren bir şey değil ki. Seni ilgilendiriyo. Onlar gibi öküz olarak yaşamayı seçip seçmemek senin elinde. Kimin sana güzel karşılık verip veremeyeceğini önceden kestiremeyeceğin için şu an yaptığın hareket en güzeli ve karakterine en uygunu. Modunu düşüren andavallar olacaktır. Sen sen ol yine de.


  • Delay Fuze  (29.12.17 19:27:08) 
olabildiğince kibar ama yine de mesafeli bir giriş: iyi günler ya da kolay gelsin, bir gülümsemeyle birlikte. sonrasındaki tavır/konuşmaya göre muhabbet veya alışveriş yapıp yapmama.

@kobuchu'nun dediği gibi bitaksi kullanıyorum taksiye bineceksem. daha bi kaba suratsıza denk gelmedim. hepsi sevgi kelebeği çıktı vallahi. 7-8 kez kullandım bu arada, son iki ayda. öyle her gün taksiyle de gezmiyorum yani.

günaydın/selamünaleyküm muhabbeti bu ülkede bitmez... adam ilkini gavurluk, ikincisini de müslümanlık sanıyor. ya da tersi...

@e haliyle, benim de deli gibi çalıştığım bir iş var. o yoğunlukta, ağırlıkta bile insanlara güler yüz gösteriyorum. şart!
  • runagain  (29.12.17 20:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.