[]

hayatında ilk defa arabayı bakıma götüren kazıklanır mı?

2. el bir araç aldım ve acilen bakıma sokulması gerekiyor. hayatımda ilk defa böyle bir şey tecrübe edeceğim.zaten son 1 haftadır araba kullanıyorum. yetkili servisten randevu aldım ama bana verdikleri fiyat nolmal mi hiç fikrim yok..burası türkiye serviste aracın orijinal parçasını değiştireseler tecrübesiz olduğun için ruhun bile duymaz deniliyor bana..bu doğru mudur? kendi başıma gidersem beni kazıklarlar hatta arabama zarar mı verirler? ne tavsiye edersiniz?

edit: araba 2014 model 50 bin km de ve dizel. ben 3. sahibiyim. benden önceki sahibi hiç bir bakım yaptırmadım dedi.


 
biraz daha detey verirseniz yerdımcı olabilir birileri çıkar belki? araba modeli, yaşı, şehir, hangi bakımlar?


  • c1b2k3  (28.12.17 11:30:35) 
Yetkili servislerde parça çalma gibi bir durum olmaz. Fiyatları daha yüksek olur.
Tanıdık bulup hallettirsen daha iyi olur. Hem parça çalınma korkun hem de olmaz hem de daha ucuza yapılır.

  • six packsiz  (28.12.17 11:35:13) 
Triger kayışının değişmesi gerekiyor şeklinde yemleyebilirler. Filtre, yağ vs gibi temel şeyler haricinde bir şey yaptırmayın ikinci bir görüş almadan.


  • nopnog  (28.12.17 11:45:33) 
@six packsiz yaşadığım şehirde hiç tanıdığım yok malesef o yüzden güvenilir olur nispeten diye yetkili servisten randevu aldım. :/


  • iwillsee  (28.12.17 11:48:49) 
@nopnog ikinci bir görüşü kime sormak gerekir? random bir araba tamircisine mi ?


  • iwillsee  (28.12.17 11:49:19) 
yetkili servisler pahalıdır piyasaya göre
çünkü orjinal parça kullanırlar,onarım yapmazlar -değişim yaparlar
Artısı herkes kadar kazık yersiniz -adildir.
garantili iş yaparlar

Sanayi ucuzdur
tanımadığınız yer işten anlamadığınızı hissederse kazıklamaya çalışabilir
Artısı ucuzdur ,hızlıdır
  • çınarım  (28.12.17 11:53:21) 
Aracın kullanıcılarının bulunduğu facebook grupları vardır. Yaz, yardımcı olurlar. Yetkili servisler pahalı olur. Diğer özel servisler nerdeyse 3/1 fiyatına hallederler. Hangisine gidersen git - pazarlık yap, parayı peşin vereceğini - söyle. Bu arada bu işlerden anlayan bir arkadaşınla araç bakıma alındığında aracın yanında durun.


  • 1adam  (28.12.17 11:53:57) 
@iwillsee
Sanayiye girip birkaç yere daha gösterirsiniz. Bir de Triger kayışı serviste 800-900 liradır muhtemelen, sanayide 200 liraya taktırırsınız. O yüzden temel şeyler harici servise pek yanaşmamak lazım.

  • nopnog  (28.12.17 12:01:52) 
yetkili servise götürmekle iyi yaparsın. sanayiye gidip bilmediğini de belli edersen o zaman kazıklarlar. serviste bakıma sokacaklar. 50bin km'de yağ ve filtresi, mazot filtresi, hava,polen filtresi değişecek. Fren balatalarına bakacaklar eğer bitikse onları değişecekler. Cam suyu eksikse onu tamamlarlar. Kapı kilitlerine ve menteşelerine yağlama yapacaklar. Bunlar standart olanlar. eğer araç volksawagen grubundaysa balatalar da değişirse 1200 civarı tutacaktır.

Bunlar dışında aracı bilgisayara bağlayacaklar bir sorun görürlerse sizi arayıp şu şu eksik yapalım mı diye onay alacaklar zaten. Onay almadan işlem yapmazlar dolayısıyla kazıklanma olmaz. Ayrıca araacınız 50bine kadar bakıma girmediğine göre garantiden çıkmıştır. Daha ucuza getirmek isterseniz bakım malzemelerini siz alıp da gidebilirsiniz. Yağa 230 lira yazıyorlar mesela onlar. Siz alırsanız 120 liraya alırsınız.
  • kompisko  (28.12.17 12:26:24) 
50 bin km trgier değişimi için erken, km düşürme sahtekarlıkları yapılmadığını varsayarsak. Ki 3 yaşında araba için 50 bin km çok normal.

Bu km'de yapılması gereken, hava/yağ/polen/mazot filtreleri ile yağ değişimidir sadece.

Piyasada bol bulunan bir model ise filtreler 60-70 civarı tutar, 5 litre yağ 100 TL. Bunların değişimi de İstanbul için 50 TL ortalama işçilik fiyatı.

Garantisi devam etmiyorsa, (ki bu yaşta etmez) yetkili servise gitmeye gerek yok.

Özel servis hem daha hızlı çözer işini hem de her şey göz önünde olur.

Polen filtresinin yeri zor diye değiştirmeden değiştirdim diyen servis elemanları var.
  • John Bloor  (28.12.17 13:55:52) 
@John Bloor güvenilir bir özel servis nereden bulunur? internetten mi?


  • iwillsee  (28.12.17 14:05:13) 
Oto sanayiye gidin, 2 ayrı parçacıya istediğiniz filtreleri ve yağ fiyatını sorun. Fiyatı hoşunuza giden parçacıdan alışverişi yapmadan önerecekleri bir usta var mı diye sorun.

Mutlaka olur, parçacıdan önce servise gitseniz o da sizi bildiği parçacıya yönlendirir.

Önerilen servise gittiğinizde "x parçacı sizi tavsiye etti, bu işlemi ne kadara yaparsınız" diye sorun.

İçeride çok araba var ise işleri çoksa boşuna beklemeyin, başka bir servis bakın sağda solda.
  • John Bloor  (28.12.17 14:17:14) 
yetkili servisler fiyatları uçuruyor. yetkili servis kadar ismini duyurmuş servisler vardır arayıp 50 bin bakımı ne kadar diye sor. benim aracımın ilk sahibiyim. benim yetkili servisin 600 dediği bakımı 300 e yaptırdım. ama dizel 50 bin bakımı biraz maliyetli ayrıca 50 bin km ve 5 senede aracın lastiklerinin değişmesi lazım bunu da unutma.


  • mikahakkinen  (28.12.17 14:47:54 ~ 17:02:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.