[]

Eticaret kaydı

ben şahıs firmam ile e-ticaret yapmaktayım. aşağıdak igibi bir mesaj geldi, ben de kayıt olmak üzere etbis'e girdim ancak edevletten giriş yaptığımda "yetkili olduğunuz bir firma bulunamadı" gib ibir uyarı aldım.

ticaret odasına kayıt yaptırmamıştım, aklıma ilk bu geldi açıkçası. ticaret odası kaydım olmadığı içn mi etbis'e şirketimi kaydettiremiyorum?

ticaret odasına kaydolmak zorunda mıyım?
etbis'e nasıl kaydolabilriim ve gerçekten yaptırımı var mı?

"Değerli Üye İş Yerimiz,

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından internetten alışveriş yapan tüketicileri korumak, elektronik ticaret yapan tüm işletmeleri kayıt altına almak, e-ticaretin gelişiminin izlenebilmesi ve değerlendirilebilmesi amaçlarıyla Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ, 11 Ağustos 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış ve bu tebliğ ile birlikte Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) oluşturulmuştur.

ETBİS'e kayıt, elektronik ticaret yapan tüm işletmeler için zorunludur. Bu tebliğe göre; 30 Aralık 2017 tarihine kadar bu adresten sisteme giriş yapılarak kayıt işlemleri gerçekleştirilebilir. Belirtilen süre içerisinde kayıt yaptırmayan işletmeler için 5.000 TL’den 20.000 TL’ye kadar idari para cezası öngörülmüştür.

Kayıt işlemi için buradan sisteme giriş yaptıktan sonra kayıt aşamasında “Hizmet Sağlayıcı” olarak iyzico’yu seçebilirsiniz. iyzico’yu seçtiğiniz durumda sizden “iyzico Üye İş Yeri Numarası” istenecektir. Üye iş yeri numaranız, iyzico Kontrol Paneli üzerinde sağ üst köşede yer almaktadır. Bu numarayı kullanabilirsiniz.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayabilir, ETBİS ile ilgili tebliğ ve mevzuatları buradan inceleyebilirsiniz.

Saygılarımızla,

iyzico Ekibi"

 
MERSİS ve ESBİS sistemlerinden gelen bilgilere göre yetkili olduğunuz işletme bulunamamıştır.

böyle bir hata alıyorum bu arda.
  • tchuck  (28.12.17 11:32:43) 
ticaret odası'na kayıt yaptırmadıysanız mersis'te kaydınız gözükmez. ebsis'i bilmiyorum.

ayrıca ticaret odası'na kayıt yaptırmadan noterler defterlerinizi de tasdik etmez.
  • kibritsuyu  (28.12.17 11:51:05) 
şahıs firmaları için ticaret odası kaydı zorunluluğu yoktu ki?

şimdi bu adamlar resmen aba altından ticaret odası kaydını zorunlu hale getirmiş oldular öyleyse.

cezayı da yedik demektir bu.
  • tchuck  (28.12.17 11:53:03) 
zaten 2012 yılında yeni ttk çıktıktan sonra defter tasdik ettirmek için sicil tasdiknamesi istemeye başladı noterler. sicil tasdiknamesi demek, ticaret odası kaydı demek. o dönemde defter tasdik ettirmek için illa ticaret odası kaydı yapmamız gerekti. sornadan da şahıs işletmesi kuruluşunda defter tasdiği için sicil tasdiknamesi istediler.

şirket kuruluşunda işlem önce ticaret odasında yapılır, sonra vergi dairesi kaydı. şahıs işletmelerinde önce vergi dairesi kaydı yapılır. e tabi vergiyi kaydettirince kim ..ker ticaret odasını oluyor. ama işlte defterini tasdik için notere götürünce diyor ki e hani sicil tasdiknamesi?

o yüzden illa kayıt yapıyoruz biz since 2013. hatta daha az önce noter aradı dedi defterleri vermişin, bi tanesinin sicil tasdiknamesi yok. şahıs firması. kaydı da var ama koymamışız. kadın tasdik etmeyecek onu götürmezsem. aceleyle koştum yetiştirdim. benim bildiğim bütün noterler de istiyor onu.
  • kibritsuyu  (28.12.17 13:29:19) 
ticaret kaydi sahislarda soyle zorunlu degil; yaptiginiz isin odasi varsa ve isletme defteri kullaniyorsaniz olur; ama dediginiz kosullarda sizin tic. odasi kaydiniz zorunlu


  • kamyonsans  (28.12.17 13:35:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.