[]

kredi kartı borcu kapatma yöntemi

4 bin lira kredi kartı borcum var, her ay 1000 tl civarı asgarisini ödeyip ay sonuna tekrar borcu 4'e çıkarıyorum.

aynı bankadan başka ihtiyaçlarım için bir kredi çekmem gerekecek. çekeceğim krediye +4000 lira daha ekleyip kredi kartını da sıfırlamak mantıklı mı mantıksız mı? kafam durdu doğru düşünemiyorum.

edit: sorum "kredi kartı bağımlısıyım ne bok yicem" değil. borcu bir şekilde kapatırım.
"kartın borcunu her ay asgariden bir parça fazla ödeyerek birkaç ayda azaltmak" ile "çekilen krediye +4000 tl daha ekleyip tek seferde kapatmak" arasında hangisi daha mantıklı diye soruyorum.

 
Kendini kontrol edemeyeceksen ne fark edecek?

Bir sonraki ay tekrar borcu 4000 yapmayacağına inanıyor musun?

"4 bin lira kredi kartı borcum var, her ay 1000 tl civarı asgarisini ödeyip ay sonuna tekrar borcu 4'e çıkarıyorum"

Gereksiz harcama yapmaktan mı şikayetcisin, bu cümleden bunu mu anlayalım? Eğer öyleyse karttan fiziksel olarak kurtulmayı deneyebilirsin.
  • John Bloor  (28.12.17 11:04:11) 
"Bir sonraki ay tekrar borcu 4000 yapmayacağına inanıyor musun?"

eğer kartı sıfırlarsam bir sonraki ay 4000 yapmayacağıma inanıyorum evet.

ben biraz matematiksel bir soru soruyorum aslında. "kartın borcunu her ay asgariden bir parça fazla ödeyerek birkaç ayda azaltmak" ile "çekilen krediye +4000 tl daha ekleyip tek seferde kapatmak" arasında hangisi daha mantıklı diye soruyorum.
  • cemal okuryazar  (28.12.17 11:07:18) 
minimum tutar yatırdığınızda ne kadar faiz ödediğiniz ekstrenizde yazar. 4000 tl ekstra kredi çekince ödediğiniz faiz, her ay kredi kartının minimumundan ödediğinizde çıkan faizden azsa yapılabilir, çoksa yapılmaz. bu şekilde hesaplayabilirsiniz.


  • bellbane  (28.12.17 11:12:55 ~ 11:15:16) 
Anladığım kadarı ile her ay yaklaşık 1000 TL kredi kartından harcıyorsunuz ama o birikmiş 4000 TL yüzünden habire yüksek faiz ödüyorsunuz. Kredi ile bu borcu kapatmanız daha az masraflı olur.


  • SiyamkedisiZorro  (28.12.17 13:33:19) 
Ben yanlış taraftan bakmışım, pardon. Tüketici kredi faizi kredi kartı faizinden mutlaka daha düşüktür, kredi çekip kapatmak mantıklı.


  • John Bloor  (28.12.17 13:59:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.