[]

Freelance iş için vergi olayını çözmek

Freelance bir iş yapan arkadaşım var. Vergi vermek istiyor ama ayda kazandığı max 1000 lira falan. şirket mirket olayına girse hepsi masrafa gidecek zaten.

ben de kendisine dedim ki
bul bir esnaf, onun hesabına al parayı, faturayı da o kessin.
sen adamdan vergi hariç paranı al.

olmaz mı öyle?
olmazsa neden olmaz?

 
hocam
vermesin
zaten o bin lirayı harcarken vergi oduyor ici rahat olsun
şirket masraflı
esnaf da bos yere fatura kesmez
  • kingcyrax  (27.12.17 23:08:52) 
yilda 23 bin tl'ye kadar vergi odemenize gerek yok. www.kodcuherif.com

zaten yilda 23 bin tl'de asgari ucretin biraz ustu yani. tabii rakam guncel olmayabilir. bir kontrol etmek lazim.
  • duyurunun bug'ı  (27.12.17 23:34:09) 
olur neden olmasın


  • kveldulv  (28.12.17 01:49:51) 
kdvsini ödemesi lazım ama


  • kveldulv  (28.12.17 01:50:17) 
Derdi vergi ödemek mi? Yoksa müşterilerine fatura kesebilmek mi?


  • John Bloor  (28.12.17 09:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.