[]

akü aktarma kablosu hangisi?

sorun cıkarmayacak olan kablo kaç amperliktir?




 
kullandığın araç önemli benzinli ve ufak motorlu bir araç için gereken kablo ile dizel ve büyük hacimli bir araç için gereken kablo aynı değil.

ancak yüksek amperli kablonun da sana bir zararı yok sadece daha pahalı olur.

ufak bir benzinli araç için teoride 200 amper bir kablo yeterli ama pratikte o çin malı kabloların üzerinde yazan değerler sallamasyon.
  • orpheus  (27.12.17 21:35:38 ~ 21:37:56) 
dizelse 60 benzinli ise 45 amperlik olur araba aküleri.


  • basond  (27.12.17 21:35:42) 
basond,

piyasada 600 800 1200 amperlıkler var.
  • binder dandet  (27.12.17 21:38:02) 
amper olayı biraz karışık, bir çok marka artık merdivenaltı üretim yapıyorum 20000 amper falan yazıyor üstüne :) siz maşaları ve kabloları gözünüze en kalın geleni alın, 50 liranın altındaki kabloları almayın. yüksek amperlik kablonun zararı yok, ama düşük amperlinin var. e tabi birde eskime payı var bu malzemenin. her katladığınızda içindeki tellerde mikro çatlaklar oluşup büyüyor, bir süre sonra teller parça parça kopuyor ve bu kablonun gücünü etkiliyor. kalın kablo alırsanız nispeten önüne geçmiş olursunuz bu durumun.


  • Tears of Devil  (27.12.17 21:41:02) 
kablonun taşıyabildikleri ise 600 lük kablo bile taşır hepsini eğer 600=600 amper ise,
Ben kendi aracıma taktırırken servistekilerden böyle bilgi almıştım 60 amperlik 45 amperlik şeklinde olur aküler diye onlara istinaden dedim.

600 amperlik kablo ise sıkıntı yaşamazsın gibi görünüyor ama net bilgim yok elektrik işi sıkıntıdır elektrik işini elektrikçiye sormak gerekli doğru cevabı net bilgisi olanlar verir.
  • basond  (27.12.17 21:41:57) 
Benzinlikte satılanlar falan tırt oluyor genelde ama hiç şarj edemediğimde olmadı. En güzeli sanayide veya elektrikçide yaptırmak veya kamyon/ağır vasıta takviye kablosu diye satılanlardan almak onlar nistepen daha kalın ve uzun oluyor.


  • reactionic  (27.12.17 23:46:38) 
Marletlerde ve benzincilerde satılan gerçekten çöp, zaten pensenin kılıfını geriye doğru çekip kablonun içini görebilirsin. Gözle görülür şekilde zayıf, ince ve az sayıda bakır tel olduğunu görebilirsin.

Ki çoğu bakır bile değildir, kaplamadır.

Oto yedek parçacılara gidip bir tane ucuz bir tane de kaliteli sorup tel kalınlığını karşılaştırıp satın alabilirsin.

Denildiği gibi araba standart bir otomobil ise çok abartmaya gerek yok, ama biraz büyük bir araç için kablonun yetmediği durumlar başıma çok gelmiştir.
  • John Bloor  (28.12.17 10:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.