[]

vatandaşlıktan atılınca ne oluyor?

ben şimdi ağayı parmaklayıp kendimi vatandaşlıktan attırsam süreç nasıl işler?

mesela ben hep kolluk kuvvetleri beni alıp başka bir ülke sınırına bırakacak, iki ülkeye de giremeyeceğim için arada bug'da kalırım gibi hayal ediyordum ama daha sonra ciddi ciddi merak etmeye başladım.

vatandaşlıktan atıldıktan sonrası için olan süreci soruyorum, bilgisi olan var mı?

 
Genelde vatandasliktan atilan arkadaslar hizli kosup siniri gecmis kisiler oluyor,ulkenin icindeyken vatnadasliktan cikarilmayi basarabilmis birisi var mi hic dusunmemistim.ulke icindeyse zaten cezaevine atilmis,ciksin oyle atariz vatandasliktan diye dusunuyorlardi heralde:)

Surec once haymatloslukla ilerliyor.

Benimde aklima takildi yurticindeyken atilan birisi var mi bir bakinayim.
  • duptıs  (27.12.17 12:09:53) 
bildiğim kadarıyla vatansız kaldıysan istediğin ülkenin vatandaşlığına başvurabiliyorsun. ve atla deve bir suçun, cezan, hükmün yoksa vatansız olduğun için seni kolayca kabul ediyorlar. her ülkede geçerli mi bilmiyorum ama çoğu Avrupa ülkesi ediyordu mesela.

vatansız olsan bile Türkiye'de ya da o an hangi ülkedeysen o ülkede yaşamaya devam edebiliyorsun. yabancıların sahip olduğu haklara sahip oluyorsun. kimse seni atmaz. vatansızlar için ayrı pasaport, kimlik falan var bildiğim kadarıyla. onlarla işlem yapabiliyorsun.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (27.12.17 12:20:45 ~ 12:22:59) 
Yurtiçindeyken vatandaşlıktan çıkarılman söz konusu değil, çünkü suçun neyse tutuklanır cezanı çekersin. Yurtdışındayken ülke aleyhine terör vs. gibi ciddi bir faaliyetin varsa ve yurda dönmüyorsan, cezalandırılman ve engellenmen de mümkün olmadığı için ancak o zaman vatandaşlıktan çıkarma olabiliyor. O durumda da bulunduğun ülke veya başka ülkelerin vatandaşlığına başvurman mümkün ama kendini bu duruma düşürmen için baya dehşet şeyler yapman lazım.
Kendi isteğinle çıkman için de muhtemelen başka bir ülke vatandaşlığına sahip olman gerek.

  • mikro patlama  (27.12.17 13:08:03 ~ 13:10:12) 
@monogram
Türkiye o konudaki bm anlasmasini onaylamadi.
treaties.un.org
yani tc kendi vatandasini vatansiz kalmasi için vatandasliktan çikartma hakkini sakli tutuyor. ama bunu sadece yurtdisindakilere, önce bir "yurda dön" çagrisi yaptiktan sonra uyguluyor.
  • pinocchio  (27.12.17 13:25:51) 
ağayı parmaklarsan içeri al-bırak-al-bırak yapar manyak ederler. olmadı direk içeri atar süründürürler. daha olmazsa başka şey yaparlar. ama vatandaşlıktan atmak sıkıntılı bir iş. vatandaşlıktan atılan kişi vatansız oluyor ve epey külfetli oluyor. pasaport olmadığı için başka bir ülkeye giriş yapman mümkün olmayabiliyor, falan derken uğraş dur.

vatandaşlıktan atılma yurtdışındaki kişilere çok nadir durumlarda uygulanan bir işlem. zaten atılmadan önce başka bir ülkeden vatandaşlık almış olman neredeyse şart gibi. en azından oturum izni almış olman şart.

kovmirler ula kovmirler...
  • babilbaligi  (27.12.17 13:58:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.