[]

Spor veya diyet yapan arkadaşlar nelerden protein alıyorsunuz?

Önümüzdeki bir ay boyunca evdeyim. En fazla haftada 1-2 gün dışarıda yemek zorunda kalabilirim. Az karbonhidrat içeren fakat bol proteinli neler yenebilir? Her türlü tavsiyeye açığım. Sevgili Valideceğim de ziyaretime geleceği için kadıncağızı da "bugün ne yapsam?" sorunsalından kurtarmış olurum :))




 
Protein tozu kullanılmıyorsa işler zor. Yurdumda et fiyatlarını gördükçe atarlanıp dışarı kaçasım geliyor.

Hindi füme genelde fiyat performans olarak en iyi ürün. Çoğu markette kampanyası oluyor.
  • cleric  (27.12.17 08:21:55) 
Yumurta, ton balığı, tavuk, et, hindi, peynir ürünleri, mercimek :)

Pahalı olup olmaması bir yana, bütçe olsa bile insan artık yiyemiyor o kadar çok tavuğu yumurtayı eti. Tozdan başka çare yok, optimum nutrition gold standart whey protein tozunu al geç.
  • John Bloor  (27.12.17 08:26:00) 
Mis bizi feci halde kandırmıyorsa, Mis Light Beyaz peynir,
Kh:1,0
Yağ:4,?
Prt:17,0
  • helena  (27.12.17 08:36:57) 
Kahvaltıda yumurta, hindi füme.

Diğer öğünlerde ağırlıklı olarak tavuk, bazen kırmızı et, nadiren ton balığı.

Bazen spor sonrası veya yatmadan önce proteinli süt, lor peyniri, şekersiz fıstık ezmesi ve badem ile karışım.
  • nopnog  (27.12.17 08:39:21) 
az yagli kirmizi ete yukleniyorum, kalp damar umursamiyorum.


  • cedex  (27.12.17 09:18:30) 
Lorlu yumurta, yulaf ezmesi, tavuk, hindi, dana eti, nohut, yeşil mercimek. Bunlar gayet güzel. Tabii sebzeleri de unutmuyoruz.


  • yirmisantim  (27.12.17 09:30:36) 
sabahları 3 yımırta, öğlen derya ton balığı (yağı süzülmüş) eğer evdeysem tavuk yine. akşam için belirli belirsiz bir tarifim yok. evde ne yapılırsa gömüyorum proteinine bakmadan.


  • Tears of Devil  (27.12.17 09:42:06) 
valla ben spor yaptığım dönemlerde de kahvaltı eden biri değilim. öğlene kadar kahve içiyorum. öğlen yemeği için dereotlu domatesli hindi yapıyorum sıfır yağda. akşam da evde salata veya ton balığı açıp az biraz onu yiyorum ve gün bitiyor. bazen aralarda muz veya armut falan fistan. ne kadar sağlıklı bilemeyeceğim ama güzel kilo verdim.


  • vedderbaug  (27.12.17 10:49:55) 
Yumurta çeşitleri; peynirli omlet, menemen, yoğurtlu yumurta (çılbır), yumurtalı ıspanak
Tavuk yemekleri (fırında yapılmış soslu olanları seviyorum daha çok)
Tavuk suyuna çorba, az pilav üstü tavuk göğsü (bazen kinoa pilavı yapıyorum)
Az yağlı etten çekilmiş kıymayla köfte, sebzeli misket köfte yemeği (bunda patates yerine kereviz koyuyorum)
Kırmızı et olarak bonfile ve kontrfile
Etli orman kebabı
Baklagiller; kuru fasulye, nohut, barbunya, bezelye (bunlara kuşbaşı et de eklenebilir)
Mercimek çorbası
Lor ile smoothieler yapıyorum
Balık olarak somon yiyorum sadece, diğerlerini çok yiyemiyorum, fırında somon yanında haşlanmış brokoli gibi sebzelerle çok güzel oluyor.

Aklıma gelen sevdiğim yemekler bunlar.
  • peggy  (27.12.17 10:56:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.