[]

Ufaklık Bronşiolit Oldu - Uzun Mesafe Uçuşu

Arkadaşlar. Özellikle doktorlar, anneler, babalar.

5-6 aydır hayalini kurduğumuz bir Cape Town tatilimiz vardı, toplamda 12 günlük. Ancak tam gitmeye 4 gün kala 1 yaşındaki çocuğumuz bronşiolit oldu. Burun akıntısı/tıkanıklığı, balgamlı öksürük, nefeste hırıltı var. İlaçları aldık kullanıyoruz ama dün başlayan hastalık bugün daha da ilerledi. 3 gün sonra uçuş var. Uçuş tam 12 saat sürüyor. Ancak aklımız çok karışık, ufaklığın hastalığından korkuyoruz. Ne yapmalıyız?

A) Çocuğun sağlığından önemli mi, tatili iptal edelim/erteleyelim
B) Bronşiolit ağır bir hastalık değil, geçecektir, tatile gidelim.

Fikriniz nedir?

 
Cevap net değil mi?hastalık kötüleşti diyorsunuz.


  • ırene adler  (26.12.17 22:26:19) 
Buna dogru cevabi verebilecek tek kisi doktorunuz.
Bizim doktor bu tip durumlarda alin ilaclarinizi gidin diyenlerden,simdi yanimdaki kidemli ucucuya sordum ayni sekilde alsinlar ilaclarini,buhar makinelerini gitsinler,cape town in havaai guzel iyi gelir cocuga,bi tek ucarken burnunu acik tutsunlar,cocuk basinctan kulagi agriyip aglarsa anasi emzirsin,yada biberon versinler kalkista,yinede aglamayi kesmezse birakin aglasin aglaya aglaya kulagini kendi acar dedi.
Bende sunu ekliyorum bakabilecek bir ebeveyn varsa birakin cocugu gidin,ocean baskette guzel bir balik sarap yapin,bir dahaki sefere o da buyumus olur gelir sizinle
  • duptıs  (26.12.17 22:32:02) 
12 saatten 2 yolculuk var ve yavrucuk 12 gün arayla bu iki yolculuğa bu haliyle hiç dayanamaz. Bi de yavrucuk daha 1 yaşında, bilinçaltının canavar gibi her şeyi titizlikle kaydettiği ve emir telakki ettiği yaşta. Hasta haliyle bırakıp gitmeyin, tatili erteleyin. Hem içinize siner hem de yavru bedenen daha kolay iyileşir, ruhen çok daha güzel gelişir. Bilinçaltı şu an bütün endişelerinizin farkında. İleri yaşlarda çocuğa terk edilme korkusu yerleşmesin.


  • yaren  (26.12.17 23:33:48) 
@yaren hocam sağol cevap için. Esasen yavruyu da yanımıza alacaktık ancak yol çok uzun ve sıpa hasta. Sanırım ağır gelecek. Vaz geçeceğiz galiba.

Diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
  • aradaki uzaklik  (26.12.17 23:37:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.