[]

elbise - leke, iz çıkarma

iyi akşamlar,

şimdi bir adet polyester yapıda sweatshirt var.

bunun içinde, boyun kısmındaki markasının yazılı olduğu kısım plastikimsi bir baskı şeklinde idi.

kıyafet yıkandığında bu baskı yerinden çıkmış ve yaka kısmına yapışmış.

bunu da odan aldım ben ama leke bıraktı beyaz, kıyafette siyah renk. kosla vanish dökp bikaç kez makinede 30 derecede yıkadım ama geçmedi, sıvı deterjanı da önceden uygulayarak yıkadım yine çıkmadı azaldı gibi ama bildiğin beyaz bi leke var orada.

kuru temizlemeciye götürdüm onlar da öyle şeyler yapmıyormuş.

var mıdır bi akıl verebilecek?

 
fotoğraf olmadan öneride bulunmak zor.
iz dediğin plastikimsi şeyin kalıntısıysa;
önce buzluğa koy donsun. donduktan sonra çıkarıp lekeli kısmı çitile.
kalanlar olacaktır. temiz bi bez koy uzerine veya kağıt da olabilir, ütünün buharıyla yumuşat, bezi lekenin üzerine bastırarak kalanların beze geçmesini sağla.

kalıntı değil malzemenin boyası çıkmışsa, kumaş boyasıyla boyamayı denemekten başka çıkar yol yok gibi.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.12.17 22:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.