[]

Airbnb İptali - Kredi Kartı Sorunu

Arkadaşlar merhaba.

Cape Town'a gidecektik 10 günlüğüne, airbnb'den ev kiralayıp parasını kredi kartı ile ödemiştik. Şimdi aksilikler zinciri peşimizi bırakmadı, gidemiyoruz.

Airbnb %100 para iadesi yapıyor. Ancak ödemeyi yaptığım kredi kartını kapattırdım. Nasıl olacak? Bu para iadesi eski kredi kartına yapılamaz çünkü artık öyle bir kredi kartı yok. Yeni kredi kartımın numarasını versem ona mı yaparlar ödemeyi yoksa patlar mı bu iş?

 
Firmaya yeni kartın numarasını vermeyi teklif edin. Ama kabul etmezlerse de eski kredi kartınızın olduğu bankada hesabınız varsa karttaki parayı oraya aktarabilirler


  • mutlusismankedi2015  (26.12.17 21:40:25) 
@angelofdeath teşekkürler ancak yeni kredi kartım başka bankada. iptal ettiğim kredi kartımın bankasıyla artık hiç çalışmıyorum. hesabım da yok. :(


  • aradaki uzaklik  (26.12.17 21:56:18) 
kredi kartını iptal ettirmen, karta bir para iadesine engel değil. karta iade yapılır. açık/aktif olmaması bu işleme engel değil.

senin yapman gereken, bu iade sonucu kartta fazla bakiye oluşacak mı onu tespit etmen? ha yok, ödeme-iade birbirini götürecekse zaten senin yapman gereken bir iş yok. ama iade sonucu kartta fazla ödeme/para/bakiye olacaksa ve sen o parayı (doğal olarak) geri almak isteyeceğin için bankaya ait bir hesabın olmalı. çünkü fazla bakiyeyi ancak bir vadesiz hesaba aktarabilirsin ve hesaptan çekebilirsin.
  • mahone  (26.12.17 22:39:35) 
Benim kartıma iade yapılınca onu çekemiyorum nakit para olarak, kredili nakit çekiyormuşum gibi işlem yapıyor. Yani o para iade edilirse de kartla harcama yaparak harcamak zorunda kalabilirsiniz.


  • roket adam  (26.12.17 23:14:19) 
Airbnb’ye yaz yardımcı olurlar. Ayrıca iptalde gecikme bazen son günlerde iptal edilemiyor.


  • osmanyueksel  (27.12.17 00:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.