[]

Nüfus cüzdanı kaybetme

Kaybettim ve şu an başka şehirdeyim. Herhangi bir nüfus müdürlüğünden çıkarabilir miyim, 1 günde halledebilir miyim? Beni neler bekliyor?




 
herhangi bir nüfus müdürlüğünden çıkarabilirsin.bir para cezası vardı galiba.


  • babilbaligi  (26.12.17 10:27:22) 
Yakın zamanda para cezasının kalktığını okudum bir yerlerde, giderken yanında biometrik fotoğraf olsun. Yeni kimliklerde biometrik foto kullanılıyor, taratıp geri verecekler.


  • John Bloor  (26.12.17 10:30:27) 
Sanki kaybedince sadece kendi nufus müdürlüğünüzden çıkarabiliyordunuz


  • gullak  (26.12.17 11:49:56) 
ceza yok, kalktı. çipli kimlikler gelmeden önce sadece ikametinin bulunduğu ilçedeki nüfus müdürlüğünden çıkartılabiliyordu kaybolunca ama yeni sistem gelince bir değişikli oldu mu bilmiyorum.


  • nrmnm  (26.12.17 11:54:03) 
istediğin herhangi bir nüfus müdürlüğünden çıkarabilirsin. Ancak pasaport, evlenme cüzdanı, ehliyet gibi senin olduğunu kanıtlaman gereken belgeye ihtiyaç var. O da olmadı 1. dereceden akraba. O da olmadı eğer öğrenci isen okulundan alacağın fotoğraflı öğrenci belgesi. Ceza ücreti yok. Yeni nüfus kimliği çıkarıyosun o da 16 lira idi galiba ücreti. Ben bir günde halletmiştim. Yoğunluğa göre sıra gelmeyebilir. İnternetten randevu alma gibi bi seçenek de varmış galiba


  • tek basina kosan cilgin  (26.12.17 12:04:55 ~ 12:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.