[]

ölmek nasıl bir duygu ?

ölüm güzel bir duygu değil mi ? Artık hiç bir sorumluluğun olmuyor ..

Çalışmak yok ,insan tribi çekme yok ,kadın dırdırı yok ,hayat yok ..

Sonuçta ömür bunlarla geçip duruyor ..Fakirler yada orta düzeyli insanlar için ölüm güzel bir şey değil mi ? Sizce ölüm nasıl bir şey ?

 
entry nick uyumu olmuş.
ölüm bir duygu mu? oteki dunyaya inaniyorsaniz ok, but bitti biter aga. olgu olarak bunlardan kurtulmak guzel gelebilir ama his diye tanimlanamaz sanirim

  • her giriste sifresini unutan adam  (26.12.17 02:27:33) 
Ölünce öldüğümüzün farkında olmayacağımız için bütün yazılanlar anlamsız kalıyor sanki.


  • vivalaaj  (26.12.17 02:30:10) 
korkunç bir şey tabii ki. dostoyevski'nin bir sözü vardı "bir dağın zirvesine zincirlenmiş bile olsam sonsuza kadar yaşamak isterdim" diye. inançlıysan ayrı, diğer türlüsü ayrı. bir de ona göre değerlendirmek lazım.


  • arkadakiadam  (26.12.17 02:31:55) 
Öldüğünüzde ölü olduğunuzu bilmezsiniz.Bu sadece başkaları için zordur.Aynı şey salak olduğunuzda da geçerli..


  • all girls dream  (26.12.17 02:50:15) 
Ölümün iyi bir şey olduğunu düşünüyorsanız pek iyi durumda değilsiniz demektir. Depresyonda olabilirsiniz mesela.


  • nickini degistiren yazar  (26.12.17 02:52:14) 
Yok olmak. Özellikle de arkanda bişey bırakmadıysan geriye senden hiç bişey kalmıyor. Hiç doğmamak gibi değil maalesef.

Nasıl sen daha doğmadan öncesini bilmiyorsan öldükten sonra da ne olacağını bilemiceksin.

Ama herşey kötü giderken iyiye döneceğine dair umudun kalmadıysa ölmek mantıklı görünüyor. Ama kötü nedir ki? Hayatında çok kötü olabilecek ne yaşadın ki? Başka insanların yaşadıkları şeyleri duyunca insan haline şükrediyor gerçekten. Ama tabi ki bu gerçeği değiştirmiyor sadece hafifletiyor.

İnsanın zihninde ölmek gibi bir düşünce varsa herşeyi göze almıştır demektir. En azından ölmeden önce yapabileceğin bir çok şey var. Bu dediğim o kadar önemli bişey ki.
Mesela sorumluluk demişsin gerçekten çok ağır bir sorumluluk mu? Yani kafanı kaşıyacak kendinle başbaşa kalacak vaktin bile mi yok?

Bunları düşününce ölmek mantıksız geliyor ki bir gün elbet öleceksin zaten.
(her gün ölmek isteyen ben, bu düşünceleri kafamdan atmak için yukarda yazdığım gibi düşünüyorum. Ne zaman aklıma ölmek gelirse, ne zaman her şeyden ve hayattan bunalırsam aynen bunları düşünüyorum. )
  • uyusam iyi olur  (26.12.17 03:14:00) 
OLuyor gibi olmak kotu. Kendi isteginle hayatina son vermedigin surece tabi, o zaman herhalde beklenen ve istenen bir sey oldugundan iyi ve huzurlu gelebilir.

Ama bir kaza sonucu hayati tehlikeye girdiyseniz ve bilinciniz en azindan neler olup bittigini anlayacak kadar yerindeyse (benim en sonlara dogru bilinc gitmisti) baya korkutucu bir sey oluyor. Oluk oluk kaybettigim kana bakarken tum sevdiklerim, ailem aklimdan gecmisti. Bu kadar boktan bi kaza sebepli olemem diye shsjjs olmek istemiyorum dusunceleri de geciyo ama bisey diyemiyosun tabi shsjsja bence korkunctu hicbisey yapamamak.
  • kuehles blondes  (26.12.17 08:05:31) 
ölüm nasıl bir duygu bilmiyorum.

ölümün, bilincin kapanması ve hiçliğe gömülmek olduğunu düşünüyorum. bu da ölümü arzulamama sebep oluyor. Sorumluluk yok, sorun yok, güzel şeyler de yok ama zaten yaşarken de güzel şeyleri yaşayamıyorsan gayet makul. Güzel bir şeyler olur umuduyla yaşamak saflık biraz, bence.

fakir ve orta düzeyli insanlar için ölümün güzel bir şey olduğunu düşünüyorum fakat bu şekilde dünyada hiç insan kalmaz -ki iyi bir şey olur bu bence- çünkü sistem kendi fakirlerini yaratacaktır o zaman.

intihar edelim mi?
  • rahip janick  (26.12.17 09:03:34) 
Nefse, hayatı carpediem kelimesine takılmış, eğlence taraftarı olanlara her zaman zor gelir. Uzun ömür arzusu ve dünyaya bağlılık ölümden korkmaktan onu itici ve sevimsiz bulmaktan ileri gelir.
Fakir biri için de hayatın bir çok zorluğunu, acısını gördüğünden ölüm, bir üstteki tanıma oranla çok daha hafif kalıyor.

  • 1adam  (26.12.17 11:10:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.