[]

Kulaklık teknolojisini kimden öğrenirim

Selâm

Müzisyenim ve çok incelikli dinlemelerim olmak durumunda. İşitme sağlığı sebebiyle desibel kısıtı uygulanmamış, çok kaliteli ve yüksek ses verebilen kulaklık almam gerek ama bunu kime sorabilirim bilmiyorum. Bana kim bilinçli bir şekilde yardımcı olabilir?


 
işitme sağlığı ve yüksek ses diyorsun. aynı cümlede diyorsun. nasıl oluyor?

açık kulaklık alacaksın. iyi ampli alacaksın. iyi d/a çevirici alacaksın. öyle öyle oluyor. ama çok paran gider.
  • alperz  (25.12.17 22:07:24) 
@acemi

Telefon incelikli müzik dinlemek için pek uygun bi alet değil yani öyle mi?
  • muhayyer divan  (25.12.17 22:16:26) 
@alperz 'işitme sağlığı' diyerek anlatmak istediği muhtemelen: sesin kendisinin doğru çıkması. yani insan sağlığı değil, sesin sağlığını kastediyor.

'desibel kısıtı' da diyerek demek istediği muhtemelen kulaklığın olabildiğince 'FLAT EQ'lu olması.

yalnız türkçeyi sonradan öğrenmiş gibi yazdığından böyle bir metinle karşımıza çıkmış.

O yüzden:

@divan öncelikle müzisyen olup olmamanın, 'incelikli dinlemeler'in vs kulaklığın kalitesine de tipine de bir etkisi yok. monitör kulaklık almak için müzisyen olmak zorunda değilsiniz paranız olsa yeter.

Eğer monitör tarzı FLAT EQ'yu hedefleyen kulaklıklardan alacaksanız 'Studio Monitor' gibi aramalar yaparak bu tarz kulaklıklara da hoparlörlere de ulaşabilirsiniz. Marka model tavsiyesinden önce bütçenizi belirlemenizde fayda var. Sonra bütçenize göre beğeninize uygun ekipmanı edinirsiniz. Çevrenizde sizin yapmak istediğiniz işlerle uğraşan kimselerden tavsiye alabilirsiniz, stüdyolara danışabilirsiniz.

Yalnız yapacağınız işe göre kulaklıkla hoparlör arasında çok temel bir fark ve sıkıntı var. Şöyle ki: kulaklıkta sağ hoparlör direk sağ kulağınızda sol hoparlör direk sol kulağınızdadır ve mikse göre hangi kanal hangi tarafa verildiyse onu o kulaktan(taraftan) duyarsınız. Öte yandan hoparlörle dinliyor olsaydınız yine hangi kanal nereye verildiyse o taraftan duyarsınız fakat bu sefer diğer kulağınıza da belli düzeyde ses ulaşır.

Size yardım edecek kişi sizsiniz. Oturup araştırın. Amacınız neyse yazın google'a türlü çeşit video, yazılı anlatım ve tartışmalar var. Profesyonel yardıma ihtiyacınız da varsa profesyonelleri bulun.

edit: sesin kalitesini bütün zincir belirler. Başta kaynak, sonra bu kaynağı okuyan alet, sonra bu okuyan aletin verdiği sesi yükselten alet, sonra bu sesi yükselten alete bağlanan hoparlör veya kulaklık.
  • idexo  (25.12.17 22:22:54 ~ 22:24:18) 
@idexo

Müzisyenim ama işin teknolojisini bilen bir müzisyen olmadığım için Türkçeyi yeni öğrenmiş gibi konuşmuşum, cidden bildiğim pek bişey yok, yukarıdaki teknik kavramları anlamadım mesela :) ama çok teşekkürler, bir hayli eksik olduğumun farkına vardım.

@madafaka

Techno-fi dediğin bir internet sitesi sanırım??(bu derece bilgisizim çünkü Klasik Türk Müziği çalışıyorum).
  • muhayyer divan  (25.12.17 22:52:06) 
forumdonanımhaberde vaziyetu isimli bir arkadaş vardı. googlelarsan ulaşabilirsin. çok deneyimli bir arkadaştı.

onun dışında bol bol hifi forumlarında takılman lazım.
  • mind mischief  (26.12.17 01:18:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.